Éves beszámolók

Pénzügyi beszámoló 2022. 

Kedves követőink, kedves támogatóink!
Cicaházunk lakóinak 2022-es évi története után pénzügyi összefoglalónkat is elkészítettük.
E téren is mozgalmas évet zártunk.
Havonta jótékonysági licitet rendeztünk, melyhez ez úton is köszönjük a tárgyi felajánlásokat! Készült falinaptárunk a 2023-as évre is.
Havonta megrendeztük az adománygyűjtő napot a tatai Interspar áruházban, az Országos Állatvédőrség Alapítvány szervezésében. Az ott összegyűlt eledelek az általunk támogatott kóbor cica kolóniák, és kóbor kutyák ellátását segítették. Összesen a 11 alkalommal 2150 kg kutyatáp, 840 kg cicatáp és 825 kg alom gyűlt össze. Köszönjük az egyéb adományokat is (tisztítószerek), melynek nagy hasznát vettük.
Köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen formában adományt juttatott el védenceinknek. Nézzétek el nekünk, hogy nem sorolunk fel mindenkit, nem férne ki egy oldalra .
Folyamatosan írjuk a pályázatokat is, hogy plusz forráshoz jussunk, mert kiadásaink csak nőnek folyamatosan, ahogy az árak is emelkednek. NEA pályázaton 2 alkalommal nyertünk, összesen 900.000,- Ft-ot, a Kétfarkú Kutya párt pályázatán 500 000,- Ft-ot, az Agrárminisztérium pályázatán 500.000,- Ft-ot, a Hangya Közösségnél pedig 300.000,- Ft-ot nyertünk.
A pályázatok elszámolása még folyamatban van. Nem kis munka a pályázatok beadása, és az elszámolás elkészítése sem.
Adománygyűjtő dobozaink is vannak, ott is szépen gyűlt a pénzmagocska Itt is köszönjük a kihelyezést: Tappancs Állatorvosi Rendelő, Bűbáj Sarok. Az itt összegyűlt összeg befizetésre került az Alapítvány számlájára, a kimutatott összegben ez is szerepel.
Negyedik alkalommal gyűjtött szja 1% összeg is megérkezett szeptember végén. Köszönjük szépen azoknak, akik ránk gondoltak a nyilatkozat benyújtásánál.
Idén is örömmel vesszük, ha Alapítványunkat jelölitek meg kedvezményezettnek. Adószámunk: 18742947-1-11. Ez egy úgynevezett ingyen adható támogatás, hiszen az adót fizetni kell akkor is, ha nem nyilatkozunk.
És nézzük is csupasz számokat:
Költségeink:
Állatorvosi költségeink: 7.682.306,- Ft
Állateledel, felszerelések, alom, egyéb szükséges eszközök: (száraz és nedvestáp, felszerelések, alomtálcák, itatókutak, Feliway, stb) 5.621.411,- Ft
Immunerősítő, gyógyszerek (Vetri-DMG) : 200.000,- Ft,
Egyéb költségek: (szemétszállítás, bankköltség, pályázati díj): 178.834,-
Ezek a számokkal kifejezhető összegek. Amit nem számolunk külön, de attól még fennállnak, a rezsi költségek (víz, villany, fűtés, tisztítószerek és eszközök, mosószerek, az üzemanyag, és egyéb adminisztratív és dologi kiadások, amik egy alapítvány fennállása során előfordulnak.
Bevételek:
Egyéni adományok: 3.162.900,- Ft
Licit, és egyéb jótékonysági vásár bevételei: 1.136.321,- Ft
Adó 1 %: 3.174.214,- Ft
Pályázatokon nyert összeg: 2.200.000,- Ft
A bevételek és a kiadások közötti különbözet: - 3.829.116,- Ft. Ennyi a mi magánemberként beletett összegünk, az itt számokban ki nem fejezett egyéb költségek mellett.
Minden hónapban közzé tesszük az előzőhavi szakmai és pénzügyi elszámolásunkat, ahol részletesen beszámolunk mindenről.
Köszönjük, hogy egész évben velünk voltatok jóban, rosszban. A 2023-as évben is várunk Benneteket!

Szakmai beszámoló 2022. 

Eljött a 2022-es év vége is. Így elkészítettük nektek az idei év szakmai beszámolóját.
Mozgalmas év volt ez is. Jó és rossz történésekkel, örömökkel, bánatokkal, küzdelmekkel, munkával teli 365 nap.
Alapítványunk működése, célja változatlan, ivartalanításra jöttünk létre, ez a főprofilunk. Az ivartalanítások finanszírozása mellett lehetőségeinkhez képest gyógykezelésben is segítünk. Saját védenceink orvosi ellátása mellett a talált beteg, sérült kóborkák első orvosi kezelésében is segítettünk.
Mint tudjátok, nincs menhelyünk, ennek ellenére 44 cica és 2 kutya van gondozásunkban. Több cicát fogadni nem tudunk, sem fizikailag, sem lelkileg, sem anyagilag nem tudjuk tovább feszíteni határainkat.
Tekintsük át a 2022-es évet.
A havonta megrendezésre kerülő adománygyűjtésen összegyűlt eledeleket tatai, tatabányai, komáromi, esztergomi kolóniaetetőknek juttattuk el.
Összesen összegyűlt eledelek:
Cica száraz és nedvestáp összesen: 840 kg, kutya száraz és nedvestáp összesen: 2150 kg. Egyéb: alom: 825 kg, papírtörlő: 102 csomag, tisztítószer: 41 liter.
Cicalétszámunk a következők szerint alakult:
Új bekerülőink:
Február: Sandy, aki hónapok óta a KFC körül kóborolt. Sikerült megfogni, kiderült, hogy ivartalanított kislány. Gazdihoz is költözött szeptemberben.
Április: Kleopátra, Ő ivartalanításra lett befogva, de eredeti élőhelyére nem engedhető vissza. Antónia, aki szintén ivartalanítás utáni lábadozás idejére érkezett, de nem gyógyuló sebei, máj és hasnyálmirigy gyulladása, rossz fogai miatt nem engedhettük vissza.
Május: Harisnyás Pippi, akit egy hegyes kerítés felhasította a hasát. 1 % esélye volt a túlélésre, de Ő élni akart, mára már egy dorombolós kis cica lett.
November: Vilmát, aki full vad cica volt (Lonci mamája) befogtuk, mert beteg lett, és a karantén helyiségünkben helyeztük el. Sajnos december végén felköltözött az angyalok közé.
December: Sátánka, aki vérző talpa miatt került ideiglenesen hozzánk, de autoimmun betegsége miatt nem engedhető vissza.
Összesen 6 új bekerülőnk volt.
Nézzük kik költöztek gazdihoz:
Január: Mimike Tatabányára, James Bond Egerbe költözött. Rózsi Tatán talált gazdira.
Február: Kálmánka Tatabányai, a két tesó Morse és Watson pedig Budapesti lakos lett.
Májusban Dolfi költözött gazdihoz.
Júniusban Tündike lett álomgazdis Budapesten.
Augusztus: Csenge baba költözött Budapestre gazdihoz.
Szeptemberben Kleo és Sandy lett gazdis.
Összesen 11 cicánk lett gazdis az évben.
Sajnos búcsúznunk is kellett, végleg
2022. április 9. Berki Zsuzsikát legyőzte a gyilkos kór, a laphámrák
2022. december 27. Vilmácska idős teste megfáradt, elengedtünk.
Jelenlegi lakóink, összesen 44 cica és 2 kutya:
A Cicaház földszintjén a Banda, jelenleg 23 fővel: Ábel, Ádám, Cecilke, Dani, Döncike, Ellácska, Enikő, Freddy, Fülöp, Györgyike, Jancsika, Liu, Lonci, Luca, Mikike, Pablo, Palkó, Pável, Pedro, Pircsi, Püpike, Szöszi, Tetike.
Az emeleten a 2 lakrész van kialakítva, összesen 12-en vannak. Egyikben szobában Antónia, Chloé, Magdika, Odett, Valika és Gizike, a másik részben Annácska, Maya, Lófika, Mirtike, Iván és Berti.
Papa volt dolgozószobájában lakik: Évike, Ildike, Lewis, Zafi.
Egy lakatlan házban van az ötös nyomozó csapatból még nem gazdisodott Zidan és Sherlock, illetve Konrádka költözött hozzájuk.
Sátánka ideiglenesünknél van.
Pötty és Pumba a két bull típusú kutyus, akik az udvarunk őrzői.
Gazdihoz költözött cicáink időnként visszatérnek vakációzni, amíg a gazdik nyaralnak, elutaznak. Boróka, Berci & Gyurmi és Csenge is töltött a "nagyinál" egy-két hetet.
Összesen 265 cica és 1 kutya ivartalanítása történt Alapítványunk közreműködésével. 71 kandúr, és 194 nőstény cica esett át a műtéten.
Minden hónapban voltunk védenceink valamelyikével a Tappancs Állatorvosi rendelőben, vagy akár Budapesten szakrendelőkben kezelésen, műtéten, illetve finanszíroztunk kóbor cicák, rászoruló gazdis cicák gyógykezelését. Minden cicánk megkapta aktuális oltását, négyhavonta a féreghajtót.
Több komoly műtétünk is volt: Tündike és Konrád az implantátum kivételére utaztak Budapestre a Talpas Rendelőbe. Harisnyás Pippit, akinek felhasította a hasfalát egy kerítéselem, a Tappancs Rendelőben műtötték, szerencsére sikerrel.
Giardiával is megküzdöttünk Antóniánál és Kleonál.
Fogászati kezelésen, foghúzáson is több védencünk átesett. Volt akinek "csak" sima fogkőeltávolítás és foghúzás történt a Tappancs rendelőben: Liu, Palkó, Chloé, Iván, Sandy; de voltak többen Budapesten is komolyabb fogászati beavatkozáson: Mayácska, Dolfi, Fülöp, Cecilke, Szöszi.
Cicáink minden nap megkapják az ellátást, a törődést, a szükséges kezelést. Legyen az hétköznap, vasárnap, ünnepnap. Ebben a szakmában nincs ünnep, nincs szabadság.
A fentiekről még részletesebben a minden hónapról elkészített beszámolókban olvashattok.
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=PelyhesPeti...
Ivartalanításra létrejött szervezetként így telt a 2022-es évünk.

Pénzügyi beszámoló 2021. 

Kedves követőink, kedves támogatóink!
Cicaházunk lakóinak 2021-es évi története után pénzügyi összefoglalónkat is elkészítettük. E téren is mozgalmas évet zártunk.
Havonta jótékonysági licitet rendeztünk, melyhez ez úton is köszönjük a tárgyi felajánlásokat! Készült falinaptárunk a 2022-es évre is, számos PelyhesPetis relikviát is vehetettek.
Havonta megrendeztük az adománygyűjtő napot a tatai Interspar áruházban, az Országos Állatvédőrség Alapítvány szervezésében. Az ott összegyűlt eledelek az általunk támogatott kóbor cica kolóniák, és kóbor kutyák ellátását segítették. Összesen a 12 alkalommal 3187 kg kutyatáp, 1021 kg cicatáp és 755 kg alom gyűlt össze. Köszönjük az egyéb adományokat is (tisztítószerek), melynek nagy hasznát vettük.
Köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen formában adományt juttatott el védenceinknek. Nézzétek el nekünk, hogy nem sorolunk fel mindenkit, nem férne ki egy oldalra .
Folyamatosan írjuk a NEA pályázatokat is, 2021-ben 2 x 750.000,- Ft-ot nyertünk. A második pályázat elszámolása még folyamatban van. Nem kis munka a pályázatok beadása, és az elszámolás elkészítése sem.
Adománygyűjtő dobozaink is vannak, ott is szépen gyűlt a pénzmagocska Itt is köszönjük a kihelyezést: Tappancs Állatorvosi Rendelő, Norbi Update Tata. Az itt összegyűlt összeg befizetésre került az Alapítvány számlájára, a kimutatott összegben ez is szerepel.
Harmadik alkalommal gyűjtött szja 1% összeg is megérkezett szeptember végén. Köszönjük szépen azoknak, akik ránk gondoltak a nyilatkozat benyújtásánál.
Idén is örömmel vesszük, ha Alapítványunkat jelölitek meg kedvezményezettnek. Adószámunk: 18742947-1-11. Ez egy úgynevezett ingyen adható támogatás, hiszen az adót fizetni kell akkor is, ha nem nyilatkozunk.
És nézzük is csupasz számokat:
Költségeink:
Állatorvosi költségeink: 8.722.752,- Ft
ZooPlus számlák: (száraz és nedvestáp, felszerelések (alomtálcák, itatókutak, Feliway, stb)) 4.724.010,- Ft
Alom:. kb. 515.000,- Ft (572 zsák)
Immunerősítő, gyógyszerek (Vetri-DMG) : 175.000,- FT
Ezek a számokkal kifejezhető összegek. Amit nem számolunk külön, de attól még fennállnak, a rezsi költségek (víz, villany, fűtés, szemétszállítás (használt alom), tisztítószerek és eszközök, mosószerek, az üzemanyag, és egyéb adminisztratív és dologi kiadások, amik egy alapítvány fennállása során előfordulnak.
Bevételek:
Egyéni adományok: 3.926.565,- Ft
Licit, és egyéb jótékonysági vásár bevételei: 1.327.015,- Ft
Adó 1 %: 2.968.074,- Ft
NEA pályázaton nyert összeg: 1.500.000,- Ft
A bevételek és a kiadások közötti differencia: -4.415.108,- Ft. Ennyi a mi magánemberként beletett összegünk, az itt számokban ki nem fejezett egyéb költségek mellett.
A Hangya közösség által kiírt pályázaton is nyertünk 400.000,- Ft-ot ivartalanításra. Fel is tudtuk használni, nem egész 2 hónap alatt elfogyott. Ez az összeg nem szerepel sem bevételeink, sem kiadásaink között, mert itt közvetlen nekik lett a számla kiállítva, és ők is egyenlítették ki.
Minden hónapban közzé tesszük az előző havi szakmai és pénzügyi elszámolásunkat, ahol részletesen beszámolunk mindenről.
Köszönjük, hogy egész évben velünk voltatok jóban, rosszban. A 2022-es évben is várunk Benneteket!

Szakmai beszámoló 2021. 

Eljött a 2021-es év vége is. Így elkészítettük nektek az idei év szakmai beszámolóját. Mozgalmas év volt ez is. Jó és rossz történésekkel, örömökkel, bánatokkal, küzdelmekkel, munkával teli 365 nap.

Alapítványunk működése, célja változatlan, ivartalanításra jöttünk létre, ez a fő profilunk. Az ivartalanítások finanszírozása mellett lehetőségeinkhez képest gyógykezelésben is segítünk. Saját védenceink orvosi ellátása mellett a talált beteg, sérült kóborkák első orvosi kezelésében is segítettünk.
Mint tudjátok, nincs menhelyünk, ennek ellenére 51 cica és 2 kutya van gondozásunkban. Több cicát fogadni nem tudunk, sem fizikailag, sem lelkileg, sem anyagilag nem tudjuk tovább feszíteni határainkat.
Tekintsük át a 2021-es évet.
A havonta megrendezésre kerülő adománygyűjtésen összegyűlt eledeleket tatai, tatabányai, komáromi, esztergomi kolóniaetetőknek juttattuk el.
Összesen összegyűlt eledelek:
Cica száraz és nedvestáp összesen: 1021 kg, kutya száraz és nedvestáp összesen: 3187 kg. Egyéb: alom: 755 kg, papírtörlő: 102 csomag, tisztítószer: 30 liter.
Cicalétszámunk a következők szerint alakult:
Új bekerülőink:
Január: Boróka, Tatán az ipari parkban találták, kb 6 hónapos volt. Márciusban gazdisodott is.
Mézes Adolf, aki a tatabányai mésztelepről került be. Vemhes nősténynek kértek segítséget, de kiderült, hogy egy fiatal kandúrról van szó
Február: Klárika, ivartalanítás utáni lábadozásra került hozzánk. Azonban fogászati kezelésre is szorult, így végül júniusig maradt nálunk, akkor utazott végleges gazdijához.
Vértesi Verocska, akit Vértestolnán találtak, szerencsére márciusban gazdisodott is.
Quasi, a limfómás, veseelégtelen cica, akit ideiglenesen vettük gondozásba, infúziót kapott, és kemoterápiára hordtuk.
Március: Frida Grey, akit a környei ipari parkban találtak magasvemhesen. Ivartalaníttattuk, és májusban gazdisodott is.
Április: Lewis, aki 1 napos babacicaként érkezett hozzánk. Mamája nem gondozta, testvérei nem élték túl.
Odett, a bőrbeteg, vemhesen ivartalanított cica, befogadtuk, megakadályozva ezzel, hogy betegen, 3 nappal a műtét után visszakerüljön az utcára.
Lukrécia, a Turul hegyoldali kolóniából sérült szemmel került hozzánk, és átesett a szemeltávolító műtéten. Májusban gazdisodott is.
Május: Levendulakerti Éva&Ádám, a dobozban kitett két 8 hetes kiscica.
Táncos Ildike: a Tescoban találták, kb. 4 hetes volt akkor.
Tolnai Tündike, akit Vértestolnán találtak lőtt sebbel a lábán.
Június: Szédült Szilárd a mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő kb. 8 hetes kiscica.
Hegyi Zafira, a macskanáthás, gennyes szemű fekete, kb. 4-5 hetes kiscica.
Tavi Rózsa, a derítő tavi kolóniából a beteg szemű kiscica. Szemeltávolító műtét utáni lábadozásra érkezett, de fél szemmel nem engedhettük vissza a tópartra.
James Bond, Morse, Zidan, Sherlock és Watson, a dobozban házhoz szállított 5, kb 6-7 hetes kiscica. Őket már csak egy lakatlan házban tudtuk elhelyezni.
Szeptember: Konrád, az út szélén törött lábbal talált kiskandúr.
Pitti Katika, egy csontsovány, segítségért nyávogó cicát találtunk, tele sebekkel, kifacsarodott lábbal. Sajnos neki csak pár hetet tudtunk adni.
December: Bertikét visszahoztuk a gazditól.
Összesen 23 új bekerülőnk, és egy visszakerülőnk volt.
Nézzük kik költöztek gazdihoz:
Január: Mirabell, Annabell, Emme, a három csodaszép leányzó költözött gazdihoz.
Február: Hamary Ferdinánd, Ferdi költözött Nina, Vikike és Gusztika cicapajtija lett.
Március: Verocska és Boróka utazott Budapestre gazdihoz. Vera Izzy cicapajtija lett.
Április: Domika Szolnokra költözött.
Május: Frida utazott gazdihoz.
Júniusban Klárika, Lukrécia és Imike lett gazdis cica.
Decemberben Szédike költözött gazdihoz. Nina, Vikike, Gusztika és Ferdi cicapajtija lett.
Összesen 12 cicánk lett gazdis az évben.
Sajnos többször búcsúznunk is kellett, végleg
2021. február 5. Panda Lacika, "Euthanázia szökevény" így indult új élete 4 évvel ezelőtt. Négy boldog, szép évet adhattunk neki, de mára a gyilkos kór, a laphámrák legyőzte
2021. március 13. Quasi. Ideiglenesen, a kezelések végett volt nálunk. Gazdival egyeztetve elengedtük őt. Nem sikerült, nagyon sajnáljuk kicsi Quasi.
2021. május 28. Kicsi Yoda, neki nem sikerült. A doktornő véleménye szerint teljesen visszamaradott volt a korához képest, itt valami fejlődési rendellenesség is állhatott a háttérben. Annyira törékeny a kis életük.
2021. július 9. Szőlőhegyi Zsófi. Nyár vége felé lett volna 4 éves. Ennyit adott neki az élet, mert leukózis pozitív volt, 3,5 éve került hozzánk. Zsófikának ennyit tudtunk adni, 3,5 év boldogságot.
2021. augusztus 7. Kovu. Kovunak egy hatalmas daganat volt a veséjén. Műtét után kétszer kellett újraéleszteni, de a kis szervezete nem bírta tovább. Szédült, nem evett, agyi történés is lehet a háttérben. El kellett engedni.
2021. augusztus 9. Mezei Bogika. Már idős cicus volt, most véget ért itt a földön az útja, és elkezdődött fenn az égben egy új. 3,5 éve élt velünk.
2021. október 11. Pitti Katika, sajnos csak két hetet tudtunk neki még adni, igen rossz állapotban került hozzánk.
Jelenlegi lakóink, összesen 51 cica:
A Cicaház földszintjén a Banda, jelenleg 28 fővel: Annácska, Ábel, Ádám, Berki Zsuzsi, Cecilke, Dani, Döncike, Ellácska, Enikő, Freddy, Fülöp, Györgyike, Kálmánka, Liu, Lófika, Lonci, Luca, Mikike, Mimi, Pablo, Palkó, Pável, Pedro, Pircsi, Püpike, Szöszi, Tetike, Valika.
Az emeleten a 4 lakrész van kialakítva, összesen 11-en vannak. Egyikben Tündike van. Másik szobában Chloé Iván, Magdika, Odett, és Gizike. a harmadik részben Csenge, Dolfi, Jancsika és Maya. Mirtike is felköltözött, neki egy külön kis része van.
A kazánházból az ovisok felköltöztek a Papa dolgozószobájába. Ők most öten laknak ott: Évike, Ildike, Lewis, Zafi és Konrádka.
Egy lakatlan házban van az ötös nyomozó csapatunk: James Bond, Zidan, Morse, Sherlock és Watson. Ide helyeztük el Bertikét is, akit visszahoztunk a gazditól. Így 6-an vannak ott.
Tavi Rózsika ideiglenesnél van, de gazdijelöltes.
Pötty és Pumba a két bull típusú kutyus, akik az udvarunk őrzői.
Összesen 288 cica és 1 kutya ivartalanítása történt Alapítványunk közreműködésével. 71 kandúr, és 217 nőstény cica esett át a műtéten.
Minden hónapban voltunk védenceink valamelyikével a Tappancs Állatorvosi rendelőben, vagy akár Budapesten szakrendelőkben kezelésen, műtéten, illetve finanszíroztunk kóbor cicák, rászoruló gazdis cicák gyógykezelését. Minden cicánk megkapta aktuális oltását, négyhavonta a féreghajtót.
Több komoly műtétünk is volt: Csenge combcsont fejezéses műtét, Ferdi mindkét fülében a hallójárat kiirtás, Rózsika, Lukrécia szemműtét, Tündi, Gizike, Konrád lábának operációja Budapesten.
Fogászati kezelésen, foghúzáson is több védencünk átesett. Volt akinek "csak" sima fogkőeltávolítás és foghúzás történt a Tappancs rendelőben: Jancsika, Freddy, Kálmánka, Annácska, Mirtike; de voltak többen Budapesten is komolyabb fogászati beavatkozáson: Klárika, Mayácska, Chloé, Szöszi, Tetike, Füge.
Mayácska idén még csak kivizsgáláson volt, a beavatkozás már 2022-ben lesz. Januárban Liu, Palkó és Fülöp is sorra fog kerülni.
Cicáink minden nap megkapják az ellátást, a törődést, a szükséges kezelést. Legyen az hétköznap, vasárnap, ünnepnap. Ebben a szakmában nincs ünnep, nincs szabadság.
A fentiekről még részletesebben a minden hónapról elkészített beszámolókban olvashattok.
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=PelyhesPeti...
Ivartalanításra létrejött szervezetként így telt a 2021-es évünk.

2020. évi pénzügyi beszámoló

Kedves követőink, kedves támogatóink!
Cicaházunk lakóinak 2020-as története után pénzügyi összefoglalónkat is elkészítettük. E téren is mozgalmas évet zártunk.
Havonta jótékonysági licitet rendeztünk, melyhez ez úton is köszönjük a tárgyi felajánlásokat! Készült falinaptárunk a 2021-es évre is. Még van belőle, lehet vásárolni!
https://www.facebook.com/.../a.258409139.../2780162588932820
9 alkalommal tartottunk adománygyűjtő napot. 8 szombaton a tatai Interspar áruházban, decemberben pedig a tatai Tescoban az Országos Állatvédőrség Alapítvány szervezésében. Az ott összegyűlt eledelek az általunk támogatott kóbor cica kolóniák, és kóbor kutyák ellátását segítették. Összesen a 9 alkalommal 966 kg kutyatáp, 656 kg cicatáp és 470 kg alom gyűlt össze. Köszönjük az egyéb adományokat is (tisztítószerek), melynek nagy hasznát vettük. A Lukács Autókozmetika is szervezett Alapítványunknak gyűjtést, melyet most is köszönünk szépen! Sok finomság összejött náluk is cicáink részére. És köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen formában adományt juttatott el védenceinknek. Nézzétek el nekünk, hogy nem sorolunk fel mindenkit, betelne a face
Adománygyüjtő dobozaink is vannak, ott is szépen gyűlt a pénzmagocska Itt is köszönjük a kihelyezést: Tappancs Állatorvosi Rendelő, Norbi Update Tata. Az itt összegyűlt összeg befizetésre került az Alapítvány számlájára, a kimutatott összegben ez is benne van.
A második alkalommal gyűjtött szja 1% összeg is megérkezett szeptember végén. Köszönjük szépen azoknak, akik ránk gondoltak a nyilatkozat benyújtásánál. Idén is örömmel vesszük, ha Alapítványunkat jelölitek meg kedvezményezettnek. Adószámunk: 18742947-1-11. Ez egy úgynevezett ingyen adható támogatás, hiszen az adót fizetni kell akkor is ha nem nyilatkozunk.
És nézzük is csupasz számokat:
Költségeink:
Állatorvosi költségeink: 5 141.391,- Ft
ZooPlus számlák: (száraz és nedvestáp, felszerelések (alomtálcák, itatókutak, Feliway, stb)) 4.124.004,- Ft
Alom:. 480.066,- Ft (534 zsák)
Immunerősítő (Vetri-DMG) : 127.200,- FT
Ezek a számokkal kifejezhető összegek. Amit nem számolunk külön, de attól még fennállnak, a rezsi költségek (víz, villany, fűtés, szemétszállítás (használt alom), tisztítószerek és eszközök, mosószerek, az üzemanyag, és egyéb adminisztratív és dologi kiadások, amik egy alapítvány fennállása során előfordulnak.
Bevételek:
Egyéni adományok: 2.677.647,- Ft
Licit, és egyéb jótékonysági vásár bevételei: 1.168.305,- Ft
Adó 1 %: 2.601.904,- Ft
A bevételek és a kiadások közötti differencia: -3.424.805,- Ft. Ennyi a mi magánemberként beletett összegünk, az itt számokban ki nem fejezett egyéb költségek mellett.
Az állatmentés ilyen szakma. Megfelelő tartalék, tőke nélkül nem lehet csinálni, kéregetni pedig nem szoktunk. Mi a minőségi, nem a mennyiségi állatmentés hívei vagyunk. Ezért nem tudunk vég nélkül állatot fogadni. Muszáj meghúznunk a határt, mert akik már nálunk vannak, azokért felelősséggel tartozunk. Természetesen van amikor nem mondhatunk nemet (beteg, sérült cicák, akiknél az utolsó esély vagyunk). De elsősorban a megelőzésre kell koncentrálni, ami pedig az ivartalanítás. Ebben mindig segítünk!
Köszönjük, hogy egész évben velünk voltatok jóban, rosszban. A 2021-es évben is várunk Benneteket!

2020. évi szakmai beszámoló

Eljött a 2020-as év utolsó napja. Így elkészítettük nektek az idei év szakmai beszámolóját. Mozgalmas év volt ez is. Jó és rossz történésekkel, örömökkel, bánatokkal, küzdelmekkel, munkával teli 365 nap.
Sok mindenben más év volt, mint a megszokott, de Alapítványunk működése, célja változatlan. Ivartalanításra jöttünk létre, ez a fő profilunk. Az ivartalanítások finanszírozása mellett lehetőségeinkhez képest gyógykezelésben is segítünk. Saját védenceink orvosi ellátása mellett a talált beteg, sérült kóborkák és rászoruló gazdis cicák első orvosi kezelésében is segítettünk. Mint tudjátok, nincs menhelyünk, ennek ellenére 46 cica és 2 kutya van gondozásunkban.
Új bekerülők, gazdisodások, és sajnos szomorú történetek is voltak, búcsúztunk is több kis élettől.
Tekintsük át a 2020-as évet.
Új bekerülőink:
Január: Vikike, aki Lábatlanról került hozzánk, a bal oldaláról lenyúzott bőrrel. A Tappancs Állatorvosi rendelőbe és Budapestre hordtuk műtétekre kezelésekre. Szépen rendbe jött, majd áprilisban gazdisodott.
Február: Mamika és Chloé. Ők egy macskagyűjtő hölgy hagyatékai. Chloét hosszú hónapokig szelídítettük annyira rettegett. Mamika sajnos emlődaganatos volt, 2x is meg kellett operálni, és júniusban feladta a harcot
Harmadik új lakónk Valentin (Iván) volt, aki kifolyt szemmel került be Szomódról. Beteg szeme eltávolításra került. Utána átesett egy súlyos hasnyálmirigy gyulladáson, abból is szerencsésen felgyógyult. Most Chloéval lakik a V.I.P részleg egyik szobájában.
Május: Picur, tályog, fülgyulladás, fülrüh. Így került látóterünkbe. CT-n inoperábilis garat és füldaganat igazolódott. Orvosi költségekben segítettünk, és végül gondozásunkba került. Sajnos FIV tesztje pozitív lett, csak 3,5 hónapot tudtunk neki adni, augusztus elején el kellett engednünk.
Hegyi Gergő. Újhegyben talált 8 hetes kiscica, görcsökkel került a Tappancs Állatorvosi Rendelőbe, onnan hozzánk. 5 nap múlva feladta a harcot
Mocsai Marcika, egy padláson találták, soványan, beteg szemecskékkel, 4-5 hetes lehetett akkor.
Június: Esztergomi Lacika, mérgezéssel, agyonütéssel fenyegették... Nagyon sovány volt, és sajnos dupla pozitív. Egy hónapot kapott, egy júliusi napon összeomlott, el kellett engedni
Riói család, akik több részletben kalandos úton kerültek hozzánk. Mami, Mirabell és 5 picinye - Rézi, Rozi, Panna, Berti és Ricsike. Bertinek és Ricsikének májgyulladása volt, szerencsére maradéktalanul meggyógyultak. A kicsik év végére mind gazdisodtak
Augusztus: Bub, aki ideiglenesen hozzánk költözött gazdija megváltozott életkörülményei miatt.
Bottyán Guszti 31-én került hozzánk vakon, kb. 2 hónapos, és 30 deka volt. Másnap szemeltávolító műtéten esett át. Kétséges volt, hogy túléli-e, de erős kislegény, szépen rendbejött.
Szeptember: Gizike, aki egy negyedik emeleti lakásból esett ki... Jobb első lába eltörött, bal csuklója kificamodott. Lábműtétje után gondozásunka került. Csonthártya gyulladás miatt is kezelésre szorult.
Szomódi Jancsi és Juliska, két kis fekete cicus, egy kamionos telepről lettek mentve. Karácsonyra gazdihoz költöztek
Október: Felhőssy Ábel. Őt még szeptemberben törött lábbal találták. Nem friss sérülése volt, ortopéd sebész látta, jó irányba történt a csontosodás, nem kellett megoperálni.. Megtalálójánál lábadozott, de ők nem tudták tovább vállalni, így bekerült hozzánk.
November: Hamary Ferdinánd, aki egy utcára rakott, beteg fülű kandúrka. Mindkét fülét polip miatt operálni kell. Az egyik fülét idén megoperálták Budapesten, a másik műtét januárban lesz.
December: Év végére sem maradtunk sérült cica nélkül... Egy fiatal, fél év körüli balesetes cica került hozzánk tegnap. Csípője és combcsontja is törött, január 4-én Budapesten a Talpas rendelőben lesz a műtétje. Karácsonyi Csenge nevet kapta. Hosszú ketrecnyugalom vár rá.
Összesen 22 új bekerülőnk volt.
Nézzük kik költöztek gazdihoz:
Február: Toldi Mikike és Bördi utazott gazdihoz. Mindketten 2019-ben kerültek hozzánk. Bördi Artúr cicapajtija lett.
Április: Vikike lett gazdis, Édes Nina mellé cuccolt.
Május: Izzyke utazott gazdihoz. Izzy 2019 szeptemberében került hozzánk soványan, betegen. Megacolonja volt. Hosszú hónapokon át kezeltük, aggódtunk érte. Kapta a gyógytápot, sokat küzdöttünk vele együtt, mire örökbeadható lett.
Szeptember: Riói Rozika, Panna, Bereczki Zolika, és Óhegyi Józsika kezdte meg gazdis életét. Rozika és Panna júniusban került hozzánk pár naposan tesóival és mamájával. Zolika 2019 februárjában törött és elmozdult csípővel érkezett. Sántikálása megmaradt, de az sem őt, sem a gazdit nem zavarja. Josit 3,5 éve találtuk Budapesten az Óhegyi úton.
Október 31-én Pataki Atika költözött gazdihoz. 2,5 éve testvéreivel együtt egy patakból mentették. Cumis babák voltak még.
November: Riói Rézike gazdisodott. Rézi júniusban került hozzánk pár naposan tesóival és mamájával.
December: a két Riói fiúcska Berti és Ricsike együtt cuccoltak gazdihoz. Szomódi Jancsi és Juliska is együtt utazott még karácsony előtt gazdihoz. Marcikának mi leszünk a gazdijai élete végéig. Gusztika is már gazdisként köszönti az új évet Vikikével.
Mayácska, Pável és Danika is megpróbálta a gazdis életet, de nem tudtak beilleszkedni új otthonukba, így visszahoztuk őket.
Sajnos többször búcsúznunk is kellett, végleg
2020. május 30. Hegyi Gergő, élt talán 2 hónapot.
2020. június 5. Mamika, nem tudjuk hány éves lehetett, és mit élhetett át. 4 hónap kényeztetést tudtunk neki adni.
2020. július 23. Mózes, élt 3,5 évet. Csukott szemű babaként került hozzánk, cumival neveltem fel. Sajnos úgy tűnik hibás alom volt, nagyon stresszelt, teljesen besárgult, májelégtelenségben hunyt el
2020. július 23. Esztergomi Lacika, ő sajnos dupla pozitív volt, már rossz állapotban került hozzánk június 27-én.
2020. augusztus 13. Nusika. 2,5 éve hátsó felére bénultan került hozzánk, azóta gondoztuk.
2020. augusztus 6. Almási Picur, nem egész 3 hónapot tudtunk neki még adni, igen rossz állapotban került hozzánk.
PandaLacikáért, Kossuth Zsuzsikáért nagyon aggódunk. Lacikának a rákja tovaterjedt, már látszik az ínyén és a fülében az áttét. Kapja az immunerősítőt, fájdalomcsillapítót. Zsuzsika két hete lett hirtelen rosszul, küzdünk az életéért, kapja a kezeléseket.
Jelenlegi lakóink:
A Cicaház földszintjén a Banda: Annabell, Annácska, Ábel, Berki Zsuzsi, Cecilke, Dani, Domika, Döncike, Ellácska, Emme, Enikő, Freddy, Fülöp, Györgyike, Imike, Jancsika, Kálmánka, Liu, Lófika, Lonci, Luca, Mayácska, Mikike, Mimi, Mirtike, Pablo, Palkó, Pável, Pedro, Pircsi, Püpike, Szöszi, Tetike, Valika.
Az emeleten a 3 lakrész van kialakítva. Egyikben Bogika van, akinek szüksége van a nyugalomra. Másik szobában Chloé Ivánnal, a harmadik részben Magdika, Zsófika és PandaLacika.
A kazánházban tudtunk karantént kialakítani. Itt egy leválasztott részben van Gizike, egy másik elválasztott részben jelenleg Kossuth Zsuzsika lábadozik, a nagy részben pedig Mirabell van Bubbal. Ide tettünk egy ketrecet a tegnap bekerült csípőtörött Csengének.
Ferdit már csak egy lakatlan házban tudtuk elhelyezni, ott egy nagy, fűtött szoba csakis az övé. Naponta kétszer járunk le hozzá.
Pötty és Pumba a két bull típusú kutyus, akik az udvarunk őrzői.
Összesen 208 cica ivartalanítása történt Alapítványunk közreműködésével. 46 kandúr, és 162 nőstény cica esett át a műtéten. Minden hónapban voltunk védenceink valamelyikével a Tappancs Állatorvosi rendelőben, vagy akár Budapesten szakrendelőben kezelésen, műtéten, illetve finanszíroztunk kóbor cicák, rászoruló gazdis cicák gyógykezelését. Minden cicánk megkapta aktuális oltását, négyhavonta a féreghajtót. Cicáink minden nap megkapják az ellátást, a törődést, a szükséges kezelést. Legyen az hétköznap, vasárnap, ünnepnap. Ebben a szakmában nincs ünnep, nincs szabadság.
A fentiekről még részletesebben a minden hónapról elkészített beszámolókban olvashattok.
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=PelyhesPeti...
Ivartalanításra létrejött, egyszemélyes szervezetként így telt a 2020-es évünk.

2019. évi pénzügyi beszámoló

Kedves követőink, kedves támogatóink,
Cicaházunk lakóinak 2019-es története után pénzügyi összefoglalónkat is elkészítettük. E téren is mozgalmas évet zártunk.
Sok jótékonysági vásárt rendeztünk, melyhez ez úton is köszönjük a tárgyi felajánlásokat! Először készült falinaptár a leginkább fotózható cicáink képével, mely nagy sikert aratott. Ez ugyan már 2020-ra szól, de tavalyi bevételt hozott nekünk. Először gyűjthettünk SZJA 1%-ot is, köszönjük a minket ez úton támogatóknak a bizalmat! Ez egy olyan támogatási mód, ami mindössze az adószám megadásával adható, ne hagyjuk jövőre sem veszni! 2019-ben háromszor adománygyűjtő napunk is volt a tatai Interspar áruházban az Országos Állatvédőrség Alapítvány szervezésében. Az ott összegyűlt eledeleket az általunk támogatott kóbor cica kolóniák, és kóbor kutyák ellátását segítették. Összesen a 3 alkalommal 246 kg kutyatáp és 305 kg cicatáp gyűlt össze. Köszönjük az egyéb adományokat is (tisztítószerek), melynek nagy hasznát vettük.
És nézzük is csupasz számokat:
Költségeink:
Állatorvosi költségeink: 4.541.531,- Ft
ZooPlus számlák: (táp, felszerelések) 2.749.385,- Ft
Alom: 457.352,- Ft (509 zsák)
Egyéb költségeink is voltak: tisztítószerek és eszközök, a hetente egyszer frissen főzött pulykahusi-rizs vacsora. Ezek mindösszesen kb. 300.000,- Ft.
Ezek a számokkal kifejezhető összegek. Amit nem számolunk külön, de attól még fennállnak, a rezsi költségek, az üzemanyag, és egyéb adminisztratív és dologi kiadások, amik egy alapítvány fennállása során előfordulnak.
Bevételek:
Egyéni adományok: 1.880.000,- Ft
Licit, és egyéb jótékonysági vásár bevételei: 747.700,- Ft
Adó 1 %: 1.981.398,- Ft
A bevételek és a kiadások közötti differencia: -3.439.000 Ft. Ennyi a mi magánemberként beletett összegünk, az itt számokban ki nem fejezett egyéb költségek mellett.
Sokszor halljuk, hogy "jahh, Alapítvány!", ami annyit jelent, nekünk mindent meg kellene oldani, mert "Szervezet" vagyunk. De ezzel szemben nincs menhelyi hátterünk, így cicát (kutyát) elhelyezni nem tudunk, nincs mögöttünk sem apparátus, sem vagyon. Ivartalanításra jöttünk létre, hogy megakadályozzuk a felesleges szaporulatot, csökkentsük a kóborkák számát. Az alapítványt magánemberként hoztuk létre, magánemberként tevékenykedünk mi is, csak szervezeti formába öntöttük.
Köszönjük, hogy egész évben velünk voltatok jóban, rosszban. A 2020-as évben is várunk Benneteket!

2019. évi szakmai beszámoló

Kedves követőink!
Itt az év vége, tekintsünk kicsit vissza mi is történt cicaházunk lakóival 2019-ben.
Új bekerülők, gazdisodások, és sajnos szomorú történetek is voltak, búcsúztunk is több kis élettől.
Jelenleg 47 a cicalétszám, plusz 2 kutyus.
Nézzük kik lettek 2019-ben új védenceink:
Januárban került gondozásunkba Artúr és Henrik a két lábsérült kandúrka. Harcos Henrik egy 2 év körüli kedves kandúrka, akinek vérző lába miatt kértek segítséget. Szerencsés Artúrnak gennyes, csúnya seb volt a lábán. Ők még idén gazdisodtak is
Februárban Zoli és Miki érkezett. Berecki Zoli a vörös kandúrka szintén sérülten érkezett. Röntgen alapján eltörött és elmozdult a csípője, egy ideg is károsodott. Ő azóta is sántikál, de ez semmiben sem gátolja őt. Galla Miki balesetes cicus volt, törött arccsonttal, sérült szájjal került hozzánk. 6-8 hónapos lehetett akkor.
A fiúk után márciusban két lányka érkezett: Linda és Franciska. Kós Linda, a kis rendőrlányka. Ő ideiglenes befogadóhoz került, onnan gazdisodott. Major Franciska: Ő tulajdonképpen haldoklott.. az utolsó pillanatban kapott segítséget, és így túlélte a halott magzata világra hozatalát.. De nem sok híja volt... Már gazdis Ő is
Április: Tata Újhegy. Gondosan bezacskózva 3 kihűlt baba a kukában. 1 naposak voltak. A legkisebb nem élte túl, de Danika és Fülöp mára felcseperedtek.
Június: Kicsi Jázmin. Újabb kidobott apróság, újabb nem kívánt élet... Csukott szemmel, alig 10 dekásan, full bolhásan kidobva egy tatai kertészetben. Ő 4 hónapot kaphatott az életből, a FIP legyőzte
Pünkösdkor érkezett Annabell picinyével Liuval. Még Annabell is kölyök volt, talán 6-8 hónapos. Utolsó esélyként, utolsó ketrecünkbe kerültek a karantén szobába.
Augusztus: a hontalan állatok világnapján kértek segítséget egy 1 napos babacicának. Hanna lett a neve, sajnos 6 nap jutott neki Túl kicsi volt az élethez.
Augusztus közepe: egy 6 hét körüli beteg kicsi az erdőben. Csontsoványan, hasmenéssel, hályogos szemmel... Erdész Ilka, akit később Erdei Imikére kereszteltünk, mert kiderült, kisfiú
Augusztus 24. Újabb kidobott pici - talán pár napos - az út szélén: Bőrönd Ödön, Bördi lett a neve.
Szeptemberben Széki Izadóra, Izzyke érkezett. Csontsoványan, egy tonna besült bélsárral, betegen. Ő egy újabb áldozata az emberi felelőtlenségnek. Valószínűleg élete végéig gyógytápot kell ennie.
November: Toldi Miki, a hófehér 2-3 hónap körüli kiskandúr. Tetves, bolhás, férges volt, kint tartott "gazdis" kiscicaként füstölt kolbászt kunyerált az utcán
És még decemberre is jutott egy újabb cicus: Szalmás Piroska. A kicsi lány alig két hónapos, 800 gramm. A füle nagyon atkás, gyulladt. Pattogtak ki belőle a bolhák, macskanáthás. Az utolsó pillanatban lett elcsípve ahhoz, hogy túlélje.
2019-ben 17-en érkeztek, mind betegen, sérülten.
Folytassuk az örömteli pillanatokkal, kik kerültek gazdikhoz idén:
Már rögtön januárban Pötyi és Ferike kezdte meg gazdis életét. Pataki Pötyi 2018. júliusában került alig 3 hetesen hozzánk. 4 testvérével gondosan bezacskózva egy patakból lettek mentve. Udvardi Ferike 2018. októberében jelent meg a kertünkben macskanáthásan, akkor 4-5 hónapos lehetett. Már gyógyultan, oltási porgramja és ivartalanítás után extra hamar gazdira is lelt
Sorrendben következő gazdisodás áprilisban Zsóka volt. Szőlőhegyi Zsóka testvérével, Zsófival került hozzánk 4 hónaposan, 2017. decemberében. Zsófi még gondozásunkban van, VIP lakosztályunk lakója, mert Ő FeLV pozitív. De hisszük, hogy őérte is eljön majd az igazi
A május is két gazdit hozott, Bendi és Linda utazott saját otthonába. Bodza Bendegúz 2017. tavaszán került pár naposan testvérkéivel gondozásunkba. Már csak Ő él a négy testvér közül. 2 évesen lett álomgazdis. Kós Linda, a kis rendőrlányka 2019. márciusában lett védencünk, és ideiglenes befogadónál várt a májusi gazdisodásig. Júliusban Henrik utazhatott gazdihoz, Ő januárban került gondozásunkba sérült lábbal.
Legközelebb az október hozott gazdikat, rögtön hármat is Szerencsés Artúr utazott Hajdúszoboszlóra, Ő januárban került hozzánk sérülten.
Golyóbébi (Komáromi Hógolyó) Érdre költözött. Golyó 2018. januárjában, koszosan, atkásan, szilánkosra törött combcsonttal került hozzánk, alig 6 hónaposan.
Tánya pedig székesfehérvári lakos lett. Toldi Tatjána 2015 Januárjában jelent meg a teraszunkon, akkor lehetett 1-2 éves.. Őt nem hirdettünk, mert többször volt gazdijelöltje, de végül mindig visszatáncolt mindegyik..., de most Álomgazdi jött érte
Sajnos többször búcsúznunk is kellett, végleg
Február 01. Pataki Pisti, élt 7 hónapot. Február 7. Újlaki Fáni, élt 10 hónapot. Február 22. Pusztai Petya, még 2 éves sem volt. Pisti és Petya vírusos tüdőgyulladásban, Fánika pedig egy veleszületett rendellenesség miatt halt meg, ahogy az összes testvére és az anyukája előző évben.)
Július 15. Bence apó, (Fiv+, vesebaj, Forl, szürkehályog, zöldhályog, zselétalp) élt 15 évet.
Augusztus 21. Hanna, élt 6 napot, ő túl apró volt az élethez.
Október 15. Jázmin, élt 4 hónapot, a FIP nem kegyelmezett.
Sohasem fogjuk tudni feldolgozni a halálukat, örökké emlékezni fogunk rájuk. De a többiekért, az életben maradottakért csináljuk tovább.
Jelenlegi lakóink:
Zolika, Izzyke, Maya, Bogárka, Emme, Pablo, Galla Miki, Lona, Liu, Toldi Miki, Fülöp, Pedro, Cecil, Domi, Bördi, Dani, Mimi, Enikő, Pável, Annabell, Luca, Palkó, Mózes, Mirtill, Valika, Freddy, Kálmánka, Atika, Imike, Zsuzsika, Ők, akik gazdikeresők.
Rajtuk kívül gondozásunkban vannak még: Ella, Döncike, Györgyike, Jancsika, Gábor, Tetike, Berki Zsuzsi, Józsika, Szöszi, Rozi, Anna, Piroska, és VIP részlegünk lakói: Zsófika, Nusika, Emilke, PandaLaci, Magdika.
47-en vannak, plusz két kutyus: Pötty és Pumba
Augusztus végén megvalósult egy régi álmunk, elkészült a cicaház, ahová be is költöztek az új lakók
Összesen 225 cica és 2 kutya ivartalanítása történt Alapítványunk közreműködésével. 53 kandúr, és 172 nőstény cica esett át a műtéten.
Ivartalanításra létrejött, egyszemélyes szervezetként így telt a 2019-es évünk.

2018. évi beszámoló

Kedves Támogatóink, Kedves Követőink!
Eltelt a 2018-as év, így szeretnénk megosztani Veletek az eltelt 12 hónap számait, összefoglalóját.
Először is, egy kis bemutatkozó új követőink számára: A Pelyhes Peti Alapítvány egy ivartalanításra létrejött egyszemélyes szervezet menhelyi háttér nélkül. Célja: Tata és vonzáskörzetében a kóbor cicaállomány létszámának csökkentése ivartalanítással. Igyekszünk megelőzni a bajt, hogy meg se születhessenek a kóbor lét miatt eleve szenvedésre ítélt babacicák. Erőnkhöz és anyagi lehetőségeinkhez képest a rászoruló gazdis cicák ivartalanítását is segítjük egy kedvezményes műtét lehetőségével.
Prioritásunk az ivartalanítás, de amikor lehetőségünk van, sok minden másban is segítünk a bajba jutott állatkákon. Idén már cicákon kívül több kutyusos segítségkérés is érkezett.
A 2018-as évünk történései:
Jelenleg 43 cica és 3 kutya van gondozásunkban.
Közel 200 ivartalanításon vagyunk túl, ebből 5 kutyus, 60 kandúrka és 130 nőstény cica.
Az ivartalanítás mellett több komolyabb műtét is szükséges volt: Golyó: szilánkos láb és csípőtörés, Nusikát gerincen lőtték, Gál Magdit pedig végbélelőreeséssel műtötték 2x is. Silvernek spirális lábtörése, Cecíliának könyökízületbe hatoló felkar törése volt. Mayababa több hetes kartöréssel került a gondozásunkba. Fidel kutyus (aki most ideiglenes befogadónál várja egy saját gazdi eljövetelét) és Mayácska is sérült lábacskával került látóterünkbe, de Ők műtét nélkül gyógyulnak.
A rengeteg oltás, parazitamentesítés számokban ki sem fejezhető, illetve a kisebb-nagyobb betegségek miatti orvoslátogatások is hozzáratoznak mindennapjainkhoz.
Minden gondozásunkban levő cica-kutya kivétel nélkül oltott, ivartalanított, tesztelt és parazitamentesített.
Mindezekről havi beszámolóinkban részletesen olvashattatok.
25 új cicus és 3 kutyus került gondozásunkba: rögtön január elején Golyóbaba, majd sorban a többiek: Kázmér, Nusika, Komáromi Luca, az Újlaki család, Gézuka, Mezei Bogárka, Shell Mimi, Agostyáni Napsugár, Kossuth Zsuzsika, Komáromi Lilike, Pötty, Pumba és Fidel kutyusok, Pataki tesók, Gál Magdika, Silver, Ferike, Cecilia, és végül Mayababa.
Tíz cicus sikeresen gazdisodott, Ők már új családjuknál töltötték az ünnepeket: Sanyi, Sámuel, Chloé (ő sajnos örökbefogadójtől megszökött, azóta sincs meg ), Napsugár, Nina, Lilike, Silver, Alinda, Gézuka és Hópihe.
Sajnos többször is búcsúznunk kellett: Milánka, Kázmér, KóborBandi, Terézanyu, Virág, Csongorka, Menyus, Erika, és a még nevet sem kaphatott kóborkák. Emléketek örökké szívünkben él tovább.
Itt vissza is kanyarodunk kicsit alapfeladatunkhoz, az ivartalanítás fontosságához. Csak a megelőzéssel tudjuk a kóbor állatok szaporodását megelőzni, és a már utcán élők életét megkönnyíteni. Az utcára születettek sokszor olyan betegséggel küzdenek, ami később, minden kezelés ellenére halállal végződhet. Segítségetekkel sok mindent elérhetünk! Legyen a környezetünkben minden cica ivartalan! Ne menjetek el segítségre szoruló állat mellett!
És lássuk a "forintos" adatokat is:
Állatorvosi költségekre fizettünk: 3.240.590,- Ft-ot, tápra: 1.634.540,- Ft-ot, alomra: 748.800,- Ft-ot. Ez mindösszesen: 5.623.930,- Ft!
És ezek csak a "jelentősebb" összegek. Ebben nincsenek benne az egyéb "kisebb" tételek, úgy mint egy kis laktózmentes tej, egy kis pulykahusi, rizzsel, amit frissen főzve megkapnak, és egyéb adminisztratív költségek, amik felmerülnek egy alapítvány fenntartása során.
Nektek hála, adományaitokból, licites és egyéb vásárlásaitokból összesen 2.608.500,- Ft jött össze.
A bevétel és kiadás közötti -3.015.430 Ft.- ot saját zsebből fizettük a férjem és én (az alapítvány kurátora).
Köszönjük az év közben nyújtott segítséget. A licites vásárlásaitokkal, egyéni pénz és tárgyi adományaitokkal nagyban hozzájárultatok működésünkhöz.
Sikeresen regisztráltunk a NAV-nál a személyi jövedelemadó 1 %-ának igényléséhez. Így jövőre mér mi is gyűjthetjük ilyen formában is adományaitokat.
Reméljük, hogy ezzel kicsit csökkenthetjük a kiadások és a bevételek közötti különbséget.
Köszönjük, hogy egész évben velünk voltatok jóban, rosszban. A 2019-es évben is várunk Benneteket!