Gazdikeresők

Már adó 1%-al is segíthetsz!

A Pelyhes Peti Alapítvány alapelve, hogy "az életéről kell döntenünk", emiatt kérjük, hogy ha valamelyik védencünk iránt érdeklődsz , mert cicásodásra adtad a fejedet, akkor írj facebook oldalunkon, emailban, vagy itt a weboldalon üzenetben bemutatkozó levelet nekünk: Rövid bemutatkozás Rólad, családodról, mivel foglalkozol, mennyi időt töltesz otthonodtól távol, amikor távol vagy megoldott-e a cica felügyelete. Hol laksz (város, lakás/ház, saját/bérlemény), veled egy háztartásban élő felnőttek, gyerekek száma, életkora, Ők is szeretnének-e cicát, szeretik-e az állatokat. Vannak-e már állataid, nekik milyen a természetük, van-e oltásuk, cicáknak negatív Fiv/Felv tesztjük, ivartalanítottak-e. Van-e tapasztalatod a cicatartás terén. Ha volt korábban cicád, mi történt vele (betegség, baleset). Ezen kívül bármi, amit fontosnak tartasz megemlíteni. :) 

Nagyon fontos, hogy ajándéknak szánt kicsit ne tőlünk várj, mert elveinkkel ellentétes élőlény ajándékozása, hisz nem dönthetsz mások nevében.

A mentett cicáink sok megpróbáltatáson mentek már eddig keresztül, ezért már nem akarjuk őket újabb nehézségeknek, hercehurcának kitenni, ezért nagy körültekintéssel készítjük elő a gazdisodásukat. Kizárólag benti tartásra, biztonságos otthonba (macskahálóval védett erkély, ablak, kifutó) költözhetnek cicáink. Természetesen örökbefogadási szerződést kötünk a gazdikkal, melyben próbaidőt is meghatározunk. Amennyire tőlünk telik mindent elkövetünk annak érdekében, hogy boldog és egészséges cicát kapj, nem "árulunk zsákbamacskát" :) De kérünk is cserébe, mégpedig azt, hogy előtte "megismerhessünk" és annak alapján dönthessünk közösen.

Itt találhatod gazdikereső cicáink bemutatkozó sorait. Facebook oldalunkon minden cicának saját albuma van, ott bővebben is olvashatsz róluk.

https://www.facebook.com/PelyhesPeti/photos/?ref=page_internal&tab=album

Örökbefogadási feltételek: https://www.facebook.com/PelyhesPeti/photos/a.1840438359571919/2237675619848189

 

Róbert Gida, Robika

Robi 2023. nyarán született, negatív tesztes, oltott, ivartalanított, parazitamentes kiskandúr.
Jól, és könnyen beilleszkedett a nagy csapatba
Játékos, dorombolós, vagány, cuki kissrác.
Az úttestről szedték össze, akkor pár napra kértek helyet neki. Nem volt hova visszaengedni, így gazdit keresünk neki.
Kizárólag benti tartással (biztonságos, macskahálós otthonba), szerződéssel, házhoz-szállítással fogadható örökbe.

Sherlock

Csodaszép Sherlock Ő a fekete-fehér kandúrka az ötös nyomozócsapatból. Játékos, kedves, dorombolós cicus. Mindenkit levesz a lábáról :)

2021. május vége felé született. Tesztje negatív, 2 oltását megkapta. Ivartalanítva, parazitamentesítve keresi álomgazdiját.
Sherlock kizárólag benti tartással, biztonságos otthonba (macskahálóval védett ablak, erkély, kifutó), házhozszállítással, szerződéssel, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek érdeklődését egy bemutatkozó levéllel üzenetben facebook oldalunkon, vagy emailban várjuk.

Zidan

Zidan egy gyönyörű vörös-fehér kandúrka az ötös nyomozócsapatból. Hárman már gazdisok.

Zidan egy fantasztikus egyéniség, vicces és imádnivaló figura.
Nagyon bújós, dorombolós, kedves cicus. És gyönyörű. 
Ő és Sherlock még keresi álomgazdiját.
Zidan kb. 10 hónapos. Tesztje negatív, 2 oltását megkapta. Ivartalanítva, parazitamentesítve keresi álomgazdiját.
Zidan kizárólag benti tartással, biztonságos otthonba (macskahálóval védett ablak, erkély, kifutó), házhozszállítással, szerződéssel, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek érdeklődését egy bemutatkozó levéllel üzenetben facebook oldalunkon, vagy emailban várjuk.

Felhőssy Ábel 

Ábel egy nagyon kedves, fiatal kandúrka. Messziről hallani a dorombolását, bújós, és kutya-kompatibilis

Tesztje negatív, ivartalanított, oltásait is megkapta. Már csak saját gazdi hiányzik neki.
Története:
Szeptember elején érkezett először neki a segítségkérés. Ábelt akkor találták Kocs és Tata között sérülten. Törött volt a lába, de már régebbi volt a sérülés. Sebészhez elvittük, nem kellett műteni, mert jó irányban csontosodott a törés. Akkor az ivartalanítása is megtörtént. Megtalálójánál lábadozott, de megmentője élethelyzetének megváltozása miatt nem tudja tovább vállalni, így október 15-én gondozásunkba vettük.
Ábel kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz-szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe. Az érdeklődők bemutatkozó levelét üzenetben oldalunkon várjuk.

Repülős Gizi

Gizike, ez a gyönyörű, 6 év körüli cirmoska is gazdit keres. Szeretnénk neki is megadni az esélyt, hogy legyen saját egyszemélyes gazdija. Lába teljesen meggyógyult, nincs már nyoma a tavaly őszi "kalandjának", amikor kizuhant a negyedikről, jobb első lába eltörött, a bal első lába kificamodott. Ekkor került gondozásunkba, megoperáltattuk, és sikerült a kis lelkét is meggyógyítani. Már nem retteg, szereti a simit, kedves, nyugodt cicus, és csodaszép .
Imád az ablakban nézelődni, így olyan gazdit keresünk neki, ahol megfelelő (macskahálóval védett) ablak van, ahol esélye sincs még egyszer kiesni.
Gizike ivartalanított, oltott, tesztelt, rendszeresen parazitamentesített cicus.
Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz-szállítással, nyomon-követéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek érdeklődését oldalunkon üzenetben várjuk, egy bemutatkozó levéllel.

Szalmás Piroska

Sziasztok! Pircsike vagyok, és gazdit keresek! 😊
Szeretnék egy saját kétlábút, kanapét, pihe-puha ágyikót. Izzyke is jöhet velem, vele szoktam játszani, meg Valentin is. Ős is jófej, hagyja, hogy elegyem a vacsoráját. De persze, ha ők maradni szeretnének, akkor egyedül is költözhetek, én már igazi nagylány vagyok!
Fél éves is elmúltam, azt hiszem. Nem emlékszem pontosan mikor születtem. Mamámra sem emlékszem, nagyon hamar elszakadtunk egymástól. De most már van nekem pótmamim és pótpapim. Szeretem őket, de azért egy saját gazdi csak egy saját Gazdi :)
Szóval, ha szeretnél engem saját cicának, jelentkezz bátran a Pelyhes Petinél!
Szalmás Piroska története valamikor 2019 októberében kezdődött. December 8-án került hozzánk, alig két hónaposan gyulladt, atkás füllel, férgesen bolhásan, náthásan, csontsoványan. Napokig le sem jött a melegítőpárnáról. Szerencsére étvágya jó volt, tesztje negatív. 2 hónap alatt minden nyavalyájából sikerült sok-sok kezeléssel kigyógyítani. Nagyon kis cuki cicus lett belőle. Megkapta oltásait, és nemrégen az ivartalanításon is átesett. Így már teljesen készen áll arra, hogy gazdihoz költözhessen.
Piroska kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz-szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod, szeretnél Pircsi gazdija lenni, oldalunkon jelentkezz egy bemutatkozó levéllel.

Pünkösdi Liu

2019. június elején, Pünkösd időszakában történt, hogy Annabell és egy szem pici babája hozzánk került. Ez a pici baba mostanra gyönyörű kislánnyá cseperedett, így belépett a gazdikeresők népes táborába. A szabályosan "kettéfésült" frufrujával nem is kaphatott volna más nevet, mint LIU =D. Így lett Pünkösdi Liuként anyakönyvezve :) Nehezen indult az útja a nagybetűs életben. Pici babaként elég nehezen kezdett el járni, nem tudta koordinálni lábacskáit, de végül belejött, és most már semmi nem állíthatja meg őt :) A szilárd kajával is meggyűlt a baja, nem akaródzott neki, hogy tegyen is valamit azért, hogy pocakja megteljen, inkább szopizi akart volna még sokáig. De végül ez is megoldódott, rájött milyen finom eledelekkel csábítja evésre idimamija :)
Liubaba már 5,5 hónapos, nemrég átesett az ivartalanításon is, így már készen áll arra, hogy legyen egy saját gazdija. Egyelőre nem ölbecica, kis vadóc, de nagyon kíváncsi. :)
Tesztje negatív, oltásait megkapta, parazitamentesítésen is rendszeresen átesik.

Újhegyi Fülöp

Fülöpke 2019. április végén született, és csak a szerencsén múlott, hogy élete nem ért véget az első napon. Tatán, Újhegyen, gondosan bezacskózva két testvérkéjével együtt egy kukába kerültek rögtön születésük után... A legkisebb testvérke ezt nem is élte túl :(
Fülöp Idimami gondos ápolása és szeretete mellett megerősödött, és ilyen nyurga kiskamasz lett :). Nem volt könnyű az első pár hónap, aggódtunk is értük sokat, de eljött az idő, hogy elindulhassanak a gazdikeresés útján.
Fülöp szépséges vörös-fehér bundával dicsekedhet, folyton mozgásban lévő és játékos kiskandúr. Vígan szaladgál a nagy csapatban, nem zavarja a cicatársaság. Testvérét, Danikát is nagyon szereti, örömmel költöznének akár együtt is új gazdijukhoz.
Két oltását megkapta, tesztje negatív, hamarosan golyóitól is megszabadul, így már teljesen készen áll, hogy megkezdje a nagybetűs Életet.
Olyan otthont keresünk Neki, ahol biztonságban, szeretetben élhet, ahol nincs kitéve semmilyen veszélynek. Ő még igazi kölyökcica, személyisége kialakulóban van. Biztos, hogy nem a kanapén, vagy a kosarában fogja a napot és az éjszakát végigaludni. Olyan gazdit keresünk, aki nem bánja, ha mindent lever, vagy éppen a függönyről kell Őt leszedni :)
Kizárólag benti tartásra, házhozszállítással, szerződéssel, utánkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod szívesen lennél Fülöp gazdija, írj egy rövid bemutatkozó levelet facebook oldalunkon privát üzenetben.

Galla Miki

Valahol történt egy baleset. Talán elütötték, talán valami más. Talán éjszaka volt, és a kis fekete szőrgombóc beleolvadt a sötétségbe. De tény, hogy a kis Galla Miki (akkor még nem volt neve) megsérült, eltört az arccsontja, a kis szája is bibis lett. Szerencsére akadt Valaki, aki által orvoshoz került, és most Alapítványunknál tölti mindennapjait, és ezerrel gyógyulgat.
Legyen a baleset napja egyben egy fordulónap életében. Ez volt utcai, kóbor létének utolsó napja. De még kell Neki egy örökgazdi is, hogy teljes legyen a változás. Egy olyan gazdi, aki szereti, és vigyáz rá.
Szépen gyógyul sérüléséből, így már tudja fogadni a gazdijelöltek bemutatkozó leveleit.
Miki egy végtelenül kedves, dorombolós hízelgőgép. A mindennapi simiadagja érdekében a hami is várhat, csak dugja kis fejét az ételt adó kézbe 😊
8-10 hónapos, tesztelt, ivartalanított fiúcska. Első oltását is megkapta már.
Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz-szállítással, nyomon-követéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek jelentkezését egy bemutatkozó levéllel oldalunkon privát üzenetben várjuk.

Bors Cecília

CECILKE óriási bagolyszemeivel kissé riadtan nézett körül. Mindenhol csak cicák! Az utóbbi két hónapot ketrece biztonságában töltötte, ahonnan körbetekintve pár farkincát, cicafület, szemet látott, de nem igen foglalkozott velük. De most hogy kikerült a VIP lakosztályból, egyszerre rengeteg másik cica között taláta magát. A többiek nagy szeretettel fogadták, de Ő egyelőre óvakodva fogadta a gratulációkat. Keresett magának egy kis zugot, egy klassz kis fiókot, ahol végigaludta a fél délutánt :)
Két hónappal ezelőtt került gondozásunkba, könyökizületbe hatoló felkartöréssel. Tatabányán találták szegénykét lógó lábbal. Bors Cecília lett a hivatalos neve, a kb 8 hónapos cicalánynak. Doktorbácsink összerakta a törött végtagot, mely után várt rá a két hónap ketrecnyugalom és immunerősítés. Az átélt viszontagságok ellenére Cecil egy kedves, dorombolós, szeretnivaló ciucuska. Még 24-én vár rá egy kontroll röntgen. Ezt megnézi a sebész, és ettől függ, hogy kikerül-e az implant, vagy marad.
Eljött életében az a pillanat, hogy bekerülhetett a gazdikeresők népes táborába. Oltásai megkapta, tesztje negatív, egy hónappal a műtét után ivartalanítása is megtörtént. Természetesen nála sem maradhatott el a parazitamentesítés sem. Így teljesen készen áll, hogy egy saját gazdihoz költözhessen. Egy gazdihoz, ahol a kanapén heverészve, pamutgombolyagot kergetve, vagy ablak mögül nézelődve töltheti mindennapjait.
Most már Idimami válla fölött lesheti a monitort nagy bagolyszemeivel, és figyelheti a gazdijelöltek bemutatkozó üzeneteit, kiválaszthatja ki lesz az Ő örökgazdija :)
Cecilke kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyonomkövetéssel fogadható örökbe.

LUCA

Luca élete szomorúan kezdődött. Épp hogy csak meglátta a napvilágot egy komáromi ház padlásán, máris egyedül maradt. Alig 10 napos volt, amikor mamája és testvérkéi átléptek a szivárványhídon. Így találtak rá, halott mamája és testvérei mellett, macskanáthásan és gennyes köldökcsonttal. De túlélte!
Most már öt hónapos, csinos kis kamaszlány lett belőle. Kecses mozgásával dorombolva dörgölődzik idimamihoz, és ha kedve tartja, boldogan alszik az ölében is. De azt nem szereti, ha felveszik, csak akkor játszik ölbecicát, ha magától ugrik fel.
Olyan gazdit keres, aki szívesen elnézi naphosszat, ahogy önfeledten eljátszik a csörgőlabdájával, játékegerével.
Komáromi Luca 5 hónapos, ivartalanított, tesztelt, kétszer oltott, rendszeresen parazitamentesített cicalány, aki egy biztonságos otthont, szerető gazdit keres magának.
Kizárólag benti tartásra, biztonságos otthonba, házhozszállítással, szerződéssel, utánkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod szívesen lennél Lucácska gazdija, írj egy rövid bemutatkozó levelet facebook oldalunkon privát üzenetben, vagy érdeklődj a következő telefonszámon: 20/339-4310

Komáromi Konrád

Konrádka egy igazi imádnivaló, 9 hónap körüli kiskandúr.
Játékos, eleven, kedves és dorombolós cukiság.
Története:
2021. Szeptember végén került hozzánk törött combcsonttal. Azonnal Budapestre vittük, ahol megoperálták, két merevítő került beültetésre. Az egyiket, ha zavarja őt, majd el kell távolítani, a másik valószínűleg élete végéig benn marad. De egyelőre őt semmi nem zavarja, vígan játszik
Tesztje negatív, oltásait megkapta, ivartalanítása is megtörtént már.
Konrád kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek érdeklődését facebook oldalunkon, vagy email üzenetben várjuk egy bemutatkozó levéllel. 

Keszthelyi Enikő

Enikő neve titkokat rejt. Olyan titkokat, aminek nagyon szeretnénk, ha a részese lehetne. Ezért lett Ő Enikő, hogy a neve adjon legalább számára erőt és bátorítást. Szüksége is van rá, mert ez a négy hónapos, törékeny kicsi lány igen igen bátortalan. Nagyon nehéz Róla képeket is készíteni, mert általában ahogy meglátja azt a fotóizé masinát már csak a popóját mutatja a kamerába :) Hátulról pedig nem annyira szép mint elölről <3 Enikő kedves, barátságos, de kizárólag azokkal, akiket már megismerhetett. Számára nem egyértelmű, hogy mindenkit szeretni kell, mert igazi kiscsaj, aki kizárólag azoknak tartogatja a szívét, akiket érdemesnek tart arra a nemes feladatra, hogy vigyázni is fognak az érzékeny cica szívre <3
Enikő az utcára született és mamástól együtt került a pár órás botló apróság végre egy biztonságos kis szigetre, jobban mondva egy nyugalmas kis sarokba. Ahogy cseperedtek a többiekkel kitűnt, hogy Eni nem a legvagányabb a bandából. Ő mindig hagyta, hogy rátermettebb tesói domináljanak a játékban, teljesen jól elvolt, amikor egy egy szerencsésebb
pillanatában egy szabadon maradt plüss egérrel csendben eljátszogathatott magányosan. . Igazi dorombológép, már amikor nem a riadt kis bagoly tekintetet gyakorolja, hanem sikerül ellazulnia.
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a "veleszületettnek látszó" félénkség az alaptermészete. Többször tapasztaltuk már, hogy a macskaközösségben visszahúzódó, alárendelt szerepet bevállaló cilák mennyivel másabban tudnak viselkedni, amikor végre szabad teret kaphatnak és a Gazdi figyelmét teljes mértékben " birtokolhatják". Mert a gazdi szeretete, a figyelme "hegyeket mozgathat meg" :)De kezdetben szükség lesz még az elfogadásra, a türelemre. Egy cérnahangú dorombolós kislány fogadná hálás szívvel a megelőlegezett bizalmat <3
Ivartalanításon már túl van és két oltását is megkapta. Az érdeklődő leveleket nagy szeretettel várjuk itt a facebook oldalunkon :)
mert :
"Az Enikő név barátságos, kedves személyiség kialakulását támogatja. A név viselői otthonosan mozognak a művészet világában."