Gazdikeresők

Már adó 1%-al is segíthetsz!

A Pelyhes Peti Alapítvány alapelve, hogy "az életéről kell döntenünk", emiatt kérjük, hogy ha valamelyik védencünk iránt érdeklődsz , mert cicásodásra adtad a fejedet, akkor írj facebook oldalunkon vagy itt a weboldalon üzenetben pár soros bemutatkozó levelet nekünk: Milyen körülményeket tudsz biztosítani a cicababának, van e már kutyus és cicatárs, aki mellé szeretnéd az új családtagot, voltak e már kiscicás tapasztalataid és amit még fontosnak gondolsz :) Nagyon fontos, hogy ajándéknak szánt kicsit ne tőlünk várj, mert elveinkkel ellentétes élőlény ajándékozása, hisz nem dönthetsz mások nevében.

A mentett kicsinyeink és mamáik sok megpróbáltatáson mentek már eddig keresztül, ezért már nem akarjuk őket újabb nehézségeknek, hercehurcának kitenni, ezért nagy körültekintéssel készítjük elő a gazdisodásukat. Természetesen örökbefogadási szerződést kötünk a gazdikkal, melyben próbaidőt is meghatározunk. Amennyire tőlünk telik mindent elkövetünk annak érdekében, hogy boldog és egészséges cicát kapj, nem "árulunk zsákbamacskát" :) De kérünk is cserébe, mégpedig azt, hogy előtte "megismerhessünk" és annak alapján dönthessünk közösen.

Itt találhatod gazdikereső cicáink bemutatkozó sorait:  

Mocsai Marci

"Hahó, hahó én vagyok a naaagy vadááász Mocsai Marcika!! Mindenféle plüss egeret, csörgőlabdát le tudok ám vadászni, és a tollakat is el tudom kapni a botod végén! Ki szeretné, ha megmenteném az ilyen fenevadaktól? Mert én majd a gazdimat megvédem ám mindentől! Már kétszer is kaptam szurit, és ha a golyóimtól is megszabadulok (szeptember 16-án), már költözhetek is egy saját gazdihoz."
Marcika május 31-én, akkor kb. 4-5 hetesen került hozzánk, 30 dekásan, beteg szemecskével. Egy padláson találták mami és testvérek nélkül. Azóta szépen meggyógyult, és egy igazi kis minitigris lett :). Olyan otthont keresünk neki, ahol kedvére rohangálhat, megmászhatja a cicabútort, vadászhat a plüssegérkére, kergetheti a tollas botot. Ahol biztonságban felnőhet, ahol szeretik és vigyáznak rá.
Az ivartalanítás után Marcika készen áll arra, hogy saját gazdija lehessen. Már most lehet érte jelentkezni privát üzenetben egy bemutatkozó levéllel.
Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyomon-követéssel fogadható örökbe.

Szalmás Piroska

Sziasztok! Pircsike vagyok, és gazdit keresek! 😊
Szeretnék egy saját kétlábút, kanapét, pihe-puha ágyikót. Izzyke is jöhet velem, vele szoktam játszani, meg Valentin is. Ős is jófej, hagyja, hogy elegyem a vacsoráját. De persze, ha ők maradni szeretnének, akkor egyedül is költözhetek, én már igazi nagylány vagyok!
Fél éves is elmúltam, azt hiszem. Nem emlékszem pontosan mikor születtem. Mamámra sem emlékszem, nagyon hamar elszakadtunk egymástól. De most már van nekem pótmamim és pótpapim. Szeretem őket, de azért egy saját gazdi csak egy saját Gazdi :)
Szóval, ha szeretnél engem saját cicának, jelentkezz bátran a Pelyhes Petinél!
Szalmás Piroska története valamikor 2019 októberében kezdődött. December 8-án került hozzánk, alig két hónaposan gyulladt, atkás füllel, férgesen bolhásan, náthásan, csontsoványan. Napokig le sem jött a melegítőpárnáról. Szerencsére étvágya jó volt, tesztje negatív. 2 hónap alatt minden nyavalyájából sikerült sok-sok kezeléssel kigyógyítani. Nagyon kis cuki cicus lett belőle. Megkapta oltásait, és nemrégen az ivartalanításon is átesett. Így már teljesen készen áll arra, hogy gazdihoz költözhessen.
Piroska kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz-szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod, szeretnél Pircsi gazdija lenni, oldalunkon jelentkezz egy bemutatkozó levéllel.

Valentin

Ő itt Valentin, magunk között csak Iván :)
Valentin egy szelíd, bucifejű kandúrmaci. A szomódi sztyeppén éldegélt, amíg egyszer egy verekedésbe nem keveredett, amikor úgy megsérült a szeme, hogy nem úszta meg szemkivétel nélkül. Ekkor került hozzánk. A műtéttel egy időben ivartalanítás, a későbbiekben oltás PP protokoll szerint megtörtént.
Annyira szelíd maci Iván, hogy nem volt szívünk visszaengedi a vadonba, inkább megígértük neki, hogy szerzünk egy saját gazdit számára. Aki szeretne egy nyugodt, félszemű, szép szál exlegénykét, bátran jelentkezzen érte. Ő már nem fog rombolni, függönyt szaggatni, csak heverészik a kanapén, élvezi a simogatást, dorombol a gazdija mellett.
A cirmos-fehér bundában egy kb. 2 éves cicus lakik.
Oltva, tesztelve (negatív), ivartalanítva költözne.
Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz-szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod, szeretnél Valentin gazdija lenni, oldalunkon jelentkezz egy bemutatkozó levéllel.

Vértesi Domonkos

Még nyári meleg volt, amikor egy kiskandúr meglátta a napvilágot. Azt, hogy kik voltak a szülei, hol kezdődött nem várt élete, azt nem tudjuk. De azt igen, hogy 6 hetesen már törött farokkal, éhesen, koszosan, csontsoványan bolyongott Vértesszőlősön. Nevét is innen kapta, így lett Ő Vértesi Domonkos. Hamar megbarátkozott a meleg alvóhellyel, a mindig fellelhető ebéddel, a tisztasággal. Egy hónappal megérkezése után már kész kiscica lett belőle, egy pajkos, kedves, dorombolós kandúrka. Szeretnivaló, és szeretetet adó lény ő, bújik, dorombol ezerrel egy kis simiért :) Golyói elvesztését szinte észre sem vette, stramm kislegény. Tudja jól, hogy semmi szüksége nincs rá =D
Így tehát teljes mértékben készen áll egy saját gazdira, akinél biztonságban, békességben élheti le a következő 15-20 évét.
Domika tesztje negatív, oltási programja befejeződött, ivartalanítva, parazitamentesítve várja az igazit. Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod szeretnél Domi gazdija lenni, facebook oldalunkon jelentkezz egy bemutatkozó levéllel.

Erdős Imike

Vajon mit keresett egy csöpp kiscica az erdőben éhesen, betegen bolyongva? Ugye hogy semmi keresnivalója nem lenne ott... Imikének szerencséje volt, mert rátaláltak, és bevitték az állatorvosi rendelőbe. Akkor Erdész Ilkaként került hozzánk, hályogos szemmel, csontsoványan, hasmenéssel. Két hét múlva keresztelőt tartottunk, mert kiderült, hogy ez csöppség bizony fiúcska =DÍgy azóta Erdős Imikeként hancúrozik az oviban. Jobb szemével csak homályosan lát, de őt ez semmiben nem akadályozza. Játékos, örökmozgó, ezzel együtt egy kedves és dorombolós kiskandúr, aki most már készen áll arra, hogy saját otthona, saját gazdija legyen.
Imike ivartalanítva, tesztelve, oltva, parazitamentesen keresi álomotthonát. Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyomon-követéssel fogadható örökbe.
Becsült születési ideje: 2019. július eleje.

Pünkösdi Liu

2019. június elején, Pünkösd időszakában történt, hogy Annabell és egy szem pici babája hozzánk került. Ez a pici baba mostanra gyönyörű kislánnyá cseperedett, így belépett a gazdikeresők népes táborába. A szabályosan "kettéfésült" frufrujával nem is kaphatott volna más nevet, mint LIU =D. Így lett Pünkösdi Liuként anyakönyvezve :) Nehezen indult az útja a nagybetűs életben. Pici babaként elég nehezen kezdett el járni, nem tudta koordinálni lábacskáit, de végül belejött, és most már semmi nem állíthatja meg őt :) A szilárd kajával is meggyűlt a baja, nem akaródzott neki, hogy tegyen is valamit azért, hogy pocakja megteljen, inkább szopizi akart volna még sokáig. De végül ez is megoldódott, rájött milyen finom eledelekkel csábítja evésre idimamija :)
Liubaba már 5,5 hónapos, nemrég átesett az ivartalanításon is, így már készen áll arra, hogy legyen egy saját gazdija. Egyelőre nem ölbecica, kis vadóc, de nagyon kíváncsi. :)
Tesztje negatív, oltásait megkapta, parazitamentesítésen is rendszeresen átesik.

Pünkösdi Annabell

Pünkösdi Annabell
Annabell alig múlt egy éves, de már van egy leánykája. 2019 Pünkösdkor került hozzánk pár napos babájával, Liuval. Gyerekként vált anyává, ami akkor nagyon megviselte őt. De mára már teljesen rendbejött, és végre visszatérhetett a csörgőlabdához, a játékegerekhez, hogy átélhesse az elmaradt gyerekkort. Vígan szaladgál, játszik a többiekkel. Most már csak csodaszép ruhácskájával tűnik ki a többiek közül. A fehér és az ezüstcirmos mellett halvány barackszínű selymes foltocskák is vannak a bundájában. Kedves, dorombolós cicus. Jól elvan a bandában, de igazán akkor lenne teljes az élete, ha egy saját gazdija is lehetne.
Keresünk Neki egy szuper gazdit, akinél biztonságban, szeretetben élhet.
Annabell 1 év körüli, oltott, ivartalanított, tesztelt kislány. Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek érdeklődését egy bemutatkozó levéllel oldalunkon privát üzenetben várjuk.

Újhegyi Dani

Danika 2019. április végén született, és csak a szerencsén múlott, hogy élete nem ért véget az első napon. Tatán, Újhegyen, gondosan bezacskózva két testvérkéjével együtt egy kukába kerültek rögtön születésük után... A legkisebb testvérke ezt nem is élte túl :(
Danika erős volt, és Idimami gondos ápolása mellett ilyen nyakigláb nyurga kiskamasz lett :). Nem volt könnyű az első pár hónap, aggódtunk is értük sokat, de eljött az idő, hogy elindulhassanak a gazdikeresés útján.
Dani a cirmosok táborát erősíti, igen mozgékony és játékos kiskandúr. Kedves cicus, a többiek szeretettel fogadták be a közösségbe. Ő élvezettel fogadja törődésüket, szívesen alszik valamelyikük közelébe. Testvérét, Fülöpöt is nagyon szereti, örömmel költöznének akár együtt is új gazdijukhoz.
Két oltását megkapta, tesztje negatív, hamarosan golyóitól is megszabadul, így már teljesen készen áll, hogy megkezdje a nagybetűs Életet.
Olyan otthont keresünk Neki, ahol biztonságban, szeretetben élhet, ahol nincs kitéve semmilyen veszélynek. Ő még igazi kölyökcica, személyisége kialakulóban van. Biztos, hogy nem a kanapén, vagy a kosarában fogja a napot és az éjszakát végigaludni. Olyan gazdit keresünk, aki nem bánja, ha mindent lever, vagy éppen a függönyről kell Őt leszedni :)
Kizárólag benti tartásra, házhoz-szállítással, szerződéssel, utánkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod szívesen lennél Danika gazdija, írj egy rövid bemutatkozó levelet facebook oldalunkon privát üzenetben

Újhegyi Fülöp

Fülöpke 2019. április végén született, és csak a szerencsén múlott, hogy élete nem ért véget az első napon. Tatán, Újhegyen, gondosan bezacskózva két testvérkéjével együtt egy kukába kerültek rögtön születésük után... A legkisebb testvérke ezt nem is élte túl :(
Fülöp Idimami gondos ápolása és szeretete mellett megerősödött, és ilyen nyurga kiskamasz lett :). Nem volt könnyű az első pár hónap, aggódtunk is értük sokat, de eljött az idő, hogy elindulhassanak a gazdikeresés útján.
Fülöp szépséges vörös-fehér bundával dicsekedhet, folyton mozgásban lévő és játékos kiskandúr. Vígan szaladgál a nagy csapatban, nem zavarja a cicatársaság. Testvérét, Danikát is nagyon szereti, örömmel költöznének akár együtt is új gazdijukhoz.
Két oltását megkapta, tesztje negatív, hamarosan golyóitól is megszabadul, így már teljesen készen áll, hogy megkezdje a nagybetűs Életet.
Olyan otthont keresünk Neki, ahol biztonságban, szeretetben élhet, ahol nincs kitéve semmilyen veszélynek. Ő még igazi kölyökcica, személyisége kialakulóban van. Biztos, hogy nem a kanapén, vagy a kosarában fogja a napot és az éjszakát végigaludni. Olyan gazdit keresünk, aki nem bánja, ha mindent lever, vagy éppen a függönyről kell Őt leszedni :)
Kizárólag benti tartásra, házhozszállítással, szerződéssel, utánkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod szívesen lennél Fülöp gazdija, írj egy rövid bemutatkozó levelet facebook oldalunkon privát üzenetben.

Galla Miki

Valahol történt egy baleset. Talán elütötték, talán valami más. Talán éjszaka volt, és a kis fekete szőrgombóc beleolvadt a sötétségbe. De tény, hogy a kis Galla Miki (akkor még nem volt neve) megsérült, eltört az arccsontja, a kis szája is bibis lett. Szerencsére akadt Valaki, aki által orvoshoz került, és most Alapítványunknál tölti mindennapjait, és ezerrel gyógyulgat.
Legyen a baleset napja egyben egy fordulónap életében. Ez volt utcai, kóbor létének utolsó napja. De még kell Neki egy örökgazdi is, hogy teljes legyen a változás. Egy olyan gazdi, aki szereti, és vigyáz rá.
Szépen gyógyul sérüléséből, így már tudja fogadni a gazdijelöltek bemutatkozó leveleit.
Miki egy végtelenül kedves, dorombolós hízelgőgép. A mindennapi simiadagja érdekében a hami is várhat, csak dugja kis fejét az ételt adó kézbe 😊
8-10 hónapos, tesztelt, ivartalanított fiúcska. Első oltását is megkapta már.
Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz-szállítással, nyomon-követéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek jelentkezését egy bemutatkozó levéllel oldalunkon privát üzenetben várjuk.

Naszályi Maya

Mayácska alig három hónaposan törött lábacskával náthásan bolyongott Tatán a Naszályi úton. Vajon mennyit bandukolt törött szárnyú kismadárként a decemberi hidegben, a kietlen vidéken, mire valaki segített rajta?! Nagyon sokáig! A röntgenen kiderült, hogy ez már több hetes törés volt. Neki szerencséje volt, hogy rátaláltak. December 2-án került gondozásunkba, oltási könyvében Naszályi Maya név szerepel. A ketrec biztonságos nyugalma és a gondos ápolás eredményeképpen lába rendbejött, már szépen használja, nyoma sincs a sérülésnek. A kontroll röntgennel egybekötve ivartalanítási megtörtént.
Mayácska más cicákkal nagyon jól kijön. Az emberektől elsőre fél, de hamar feloldódik, eldobja magát, és doromboló szerkezetét a legmagasabb hangerőre csavarja.
Itt az ideje, hogy saját gazdihoz költözzön, hogy legyen Neki is Otthona! Gyönyörú pofikáját gazdija arcához nyomhassa, és meggyógyult lábacskájával a lába körül sündöröghessen, hangosan dorombolva.
Naszályi Maya 2018. szeptemberében született kisleány. Oltva, ivartalanítva, tesztelve, parazitamentesen keresi örökgazdiját.
Kizárólag benti tartással, egy biztonságos otthonba, szerződéssel, házhoz szállítással, nyomonkövetéssel fogadható örökbe.
Gazdijelöltek érdeklődését egy bemutatkozó levéllel privát üzenetben várjuk.

Bors Cecília

CECILKE óriási bagolyszemeivel kissé riadtan nézett körül. Mindenhol csak cicák! Az utóbbi két hónapot ketrece biztonságában töltötte, ahonnan körbetekintve pár farkincát, cicafület, szemet látott, de nem igen foglalkozott velük. De most hogy kikerült a VIP lakosztályból, egyszerre rengeteg másik cica között taláta magát. A többiek nagy szeretettel fogadták, de Ő egyelőre óvakodva fogadta a gratulációkat. Keresett magának egy kis zugot, egy klassz kis fiókot, ahol végigaludta a fél délutánt :)
Két hónappal ezelőtt került gondozásunkba, könyökizületbe hatoló felkartöréssel. Tatabányán találták szegénykét lógó lábbal. Bors Cecília lett a hivatalos neve, a kb 8 hónapos cicalánynak. Doktorbácsink összerakta a törött végtagot, mely után várt rá a két hónap ketrecnyugalom és immunerősítés. Az átélt viszontagságok ellenére Cecil egy kedves, dorombolós, szeretnivaló ciucuska. Még 24-én vár rá egy kontroll röntgen. Ezt megnézi a sebész, és ettől függ, hogy kikerül-e az implant, vagy marad.
Eljött életében az a pillanat, hogy bekerülhetett a gazdikeresők népes táborába. Oltásai megkapta, tesztje negatív, egy hónappal a műtét után ivartalanítása is megtörtént. Természetesen nála sem maradhatott el a parazitamentesítés sem. Így teljesen készen áll, hogy egy saját gazdihoz költözhessen. Egy gazdihoz, ahol a kanapén heverészve, pamutgombolyagot kergetve, vagy ablak mögül nézelődve töltheti mindennapjait.
Most már Idimami válla fölött lesheti a monitort nagy bagolyszemeivel, és figyelheti a gazdijelöltek bemutatkozó üzeneteit, kiválaszthatja ki lesz az Ő örökgazdija :)
Cecilke kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyonomkövetéssel fogadható örökbe.

LUCA

Luca élete szomorúan kezdődött. Épp hogy csak meglátta a napvilágot egy komáromi ház padlásán, máris egyedül maradt. Alig 10 napos volt, amikor mamája és testvérkéi átléptek a szivárványhídon. Így találtak rá, halott mamája és testvérei mellett, macskanáthásan és gennyes köldökcsonttal. De túlélte!
Most már öt hónapos, csinos kis kamaszlány lett belőle. Kecses mozgásával dorombolva dörgölődzik idimamihoz, és ha kedve tartja, boldogan alszik az ölében is. De azt nem szereti, ha felveszik, csak akkor játszik ölbecicát, ha magától ugrik fel.
Olyan gazdit keres, aki szívesen elnézi naphosszat, ahogy önfeledten eljátszik a csörgőlabdájával, játékegerével.
Komáromi Luca 5 hónapos, ivartalanított, tesztelt, kétszer oltott, rendszeresen parazitamentesített cicalány, aki egy biztonságos otthont, szerető gazdit keres magának.
Kizárólag benti tartásra, biztonságos otthonba, házhozszállítással, szerződéssel, utánkövetéssel fogadható örökbe.
Ha úgy gondolod szívesen lennél Lucácska gazdija, írj egy rövid bemutatkozó levelet facebook oldalunkon privát üzenetben, vagy érdeklődj a következő telefonszámon: 20/339-4310

Pataki Attila

Pataki Alinda, és Pötyi gazdis!!

Csak a szerencsén múlott, hogy nem a csobogó patak hangja volt az utolsó, amit hallottak. Mert valaki úgy gondolta, hogy a felelőtlensége miatt megszületett alomnyi cicának ott a helye... Nekik szerencséjük volt, mert akik arra sétáltak észrevették a síró, mocorgó csomagot a vízben és kihalászták. Így került az öt, alig három hetes csöppség hozzánk. Sajnos a pici Csongoron ez maradandó nyomot hagyott, és pár hét után feladta a küzdelmet :(
A négy tesó felcseperedett, hamarosan ivartalanításuk is megtörténik, mely után szeretnének Gazdihoz költözni. Ők a Pataki "skacok" :)
Pataki Pötyi - Ő a szürke-csíkos kislány. Gyönyörű bundácskája különlegessé teszi Őt. Játékos, örökmozgó csajszi, aki leendő gazdijának szeme-fénye lesz.
Pataki Alinda - a másik leányzó, aki Pötyivel együtt egyensúlyt teremt a fiúk-lányok arányában. Ebből a cserfes tiniből egy igazi kis hölgy lesz hamarosan :)
Pataki Attila - remek hanggal megáldott cirmos kandúrka. Már messziről hallani, ha kaját követelve kiengedi hangocskáját :) Nagyon szereti a hasát, így pocakméretben már meg is előzte a tesókat =D
Oltásaikat megkapták, rendszeresen parazitamentesítve vannak. Október 15-én mindnyájan átesnek az ivartalanításon, teszt is készül majd. Így már teljesen felkészültek lesznek, hogy új otthonukba költözhessenek. Ez az otthon mindenféleképpen egy "négy fallal" körülvett, macskahálóval védett hely, hogy még véletlen se kerüljenek ki, a számukra veszélyes utcára, szomszéd udvarra.
Már most lehet értük előzetesen jelentkezni. Ha úgy érzed felelős gazdija lennél valamelyik Pataki gyerkőcnek - vagy esetleg kettőnek :) - jelentkezz! Írj egy rövid bemutatkozó levelet facebook oldalunkon privát üzenetben, vagy érdeklődj a következő telefonszámon: 20/339-4310
Minden mentettkénket oltva, ivartalanítva, tesztelve, rendszeresen parazitamentesítve adunk át. Kizárólag benti tartásra, biztonságos otthonba, házhoz szállítással, szerződéssel, utánkövetéssel fogadhatóak örökbe.

SHELL MIMI

Ő itt Mimike, Shell Mimi. Egy fiatal 6 hónap körüli lányka. Fiatal kora ellenére benzinkutas lett. Ott éldegélt a Shell kút mellett a Baromállási dűlőnél.
Nagyon hamar ivarérett lett, így május közepén ivartalaníttatuk. Lábadozás után még visszakerült a megtalálási helyére, de hamarosan újra doktorbácsihoz kellett vinni egy csúnya tályog miatt. Mivel így már nem mehetett vissza az utcára, gondozásunkba vettük.
A sebe már szépen meggyógyult, kis doromboló tündérke lett, készen áll arra, hogy folytathassa gyermekkorát egy kényelmes gyerekszobában. Ő még kölyök, nem az utcán van a helye, főleg nem egy forgalmas benzinkút mellett. Van egy nagyon jó haverja is, Golyó :) Sokat lógnak, játszanak együtt, imádják egymást. Titkaikat megosztják egymással, együtt tervelik ki csínjaikat =D
Mimike ivartalanítva, oltva, parazitamentesítve, negatív teszttel várja leendő Örökgazdiját, ahol dorombolva köszönné meg, az Otthont, a szeretetet és egy új vezetéknevet.
Ha szeretnél esélyt, és otthont adni Miminek, jelentkezz oldalunkon privát üzenetben egy bemutatkozó levéllel.
Mimit kizárólag benti cicaként, szerződéssel, nyomonkövetéssel, házhoz szállítással adjuk örökbe.
Érdeklődni a következő telefonszámon is lehet: 20/3394310

Szöszi

Csak a mérhetetlen fájdalmat érezte a becsapódás után. A keserű tehetetlenséget, ahogy bénán felkapaszkodott a járdaszegélyre, ösztönösen menekülve a berregve érkező, következő veszély elől. Iszonyúan rettegett attól, hogy tudta, képtelen "megmozdulni", képtelen elszaladni, mert, minden egyes centiméter megtétele belehasított a testébe. Rettegte az embert és ez elviselhetetlenné tette a pillanatokat, ahogy lebénulva körbenézett.
"Sokszor csak a tragédia segíthet, hogy megmenekülhess. Nagyon sokszor ez kell hozzá, hogy a végén kiválhass a sokaságból, hogy észrevegyenek." Szöszi testvérei közül is többen az autók alatt végezték. Ő "csak" a csípőtörése miatt sok sok hétre egy apró ketrec lakója lett. Akkor kezdte az ismerkedését a "kétlábú" csodalénnyel. Időbe telt amíg már nem kikerekedett, rémült szemekkel nézett vissza ránk ez a 2-3 év körüli szép cicalány. Időbe telt, amíg nem rándult össze riadtan a közeledő léptek hallatán. Időbe telt elkezdeni hinni, bízni, szeretni. De az idő elérkezett... Nem sietősen, de annál kedvesebben gyógyította be a múlt okozta sérüléseket.
Természetesen, ahogy a Pelyhes Petis védenceknél már megszokhattátok, Szöszike is oltásokkal, ivartalanul és negatív Fiv/Felv teszttel, parazitamentesen költözne új otthonába, szerető embertársához <3 Nem ölbecica, de dorombolva nyávog a simogatásért. Kérünk benneteket, hogy megosztásaitokkal segítsétek Őt megtalálnia a boldogságot :) Érdeklődni üzenetben vagy a 0620-339-43-10 es telefonszámon lehet. Kizárólag benti tartással adunk örökbe. Házhoz szállítjuk. A cica Tatán van.

MIRTILL

Április végén szüleett, ivartalanított, 2x oltott, negatív Fiv/Felv teszttel rendelkező , rendszeresen parazitamentesített , doromboló kedves kiscica :)Csak benti tartással.Érdeklődni a Pelyhes Peti Alapítvány Tata oldalon privát üzenetben, vagy telefonon lehet: 06203394310
Előzmény:"A munkáskesztyűbe bújtatott Gondviselés ♥" volt első posztjuk címe.
Csukott szemű pár napos apróságok voltak, akiket a szeméttelepről mentettek meg jó érzésű Emberek. 

Pusztai Palkó

Pusztai Palkó alias jobb(pötty) Twix kíván Nektek szép hetet! 🤗😍😎😇 Vele folytatjuk a Pusztai fiúk bemutatását. Őket egy kutyával teli udvarba lökték be, elszakítva őket a mamijuktól rettegve , bénultan a félelemtől. Májusi születésűek, ma már kedvesek és dorombolósak, hatalmasat nőttek. Már ivartalanul, 2x oltva, negatív tesztekkel, parazitamentesen várják az álomgazdit Érdeklődni privát üzenetben, vagy telefonon lehet :06203394310. Házhoz szállítással, örökbefogadási megállapodással, utánkövetéssel, csak benti tartással.

Pusztai Pablo

Pabloval folytatjuk a Pusztai fiúk bemutatását. Májusban születtek, alig 5 hetesen
egy kutyával teli udvarba lökték be őket, elszakítva őket a mamijuktól rettegve , bénultan a félelemtől. Ma már kedvesek és dorombolósak, hatalmasat nőttek. Pablo is már ivartalanul, 2x oltva, negatív tesztekkel, parazitamentesen várja álomgazdiját. Érdeklődni privát üzenetben, vagy telefonon lehet :06203394310 Házhoz szállítással, örökbefogadási megállapodással, utánkövetéssel, csak benti tartással.

Pusztai Pedro

Itt add meg az alcímet

Pedroval köszöntjük a napot . Vele folytatjuk a Pusztai fiúk bemutatását. Májusban születtek, alig 5 hetesen
egy kutyával teli udvarba lökték be őket, elszakítva őket a mamijuktól rettegve , bénultan a félelemtől. Ma már kedvesek és dorombolósak, hatalmasat nőttek. Pablo is már ivartalanul, 2x oltva, negatív tesztekkel, parazitamentesen várja álomgazdiját. Érdeklődni privát üzenetben, vagy telefonon lehet :06203394310 Házhoz szállítással, örökbefogadási megállapodással, utánkövetéssel, csak benti tartással.

Pusztai Pável

Pusztai srácok...Öten érkeztek hozzánk egy forró nyári napon. Kidobva, megalázva, kiszolgáltatva. Félénkek voltak, dagasztották és szopizták a pihepuha takarót. Hiányzott a mami. Májusban születhettek, talán 5 hetesek lehettek ekkor. Eltépték őket az édesanyjuktól, bedobták őket egy kutyákkal teli udvarba, halálra ítélték őket. Azóta felcseperedtek, hízelgősek, bújósak, kedvesek és imádnivaló rosszcsontok lettek. Pável májusi születésű, ivartalanítva, 2x oltva, parazitamentesen, negatív tesztekkel várja álomgazdiját. Érdeklődni privát üzenetben, vagy telefonon lehet :06203394310 Házhoz szállítással, örökbefogadási megállapodással, utánkövetéssel, csak benti tartással.

Panda Laci - Virtuális gazdis!

Az első éjszakáját az orvosi rendelőben töltötte... Csodálkozva nézegetett ki a ketrecrácsokon át, próbálta megérteni, hogy mi történhetett és hogy mi várható... Valahogy nem értett semmit. Nem értette miért kell most itt lennie. Amúgy is riasztó volt az egész: ijesztő szagok kúsztak be apró orrlyukain át, még ijesztőbb képekkel fűszerezve: Kutyákat hoztak be vizsgálatokra és ő összekucorodott a kicsiny sarokba, hogy észrevehetetlenné váljon...
A dokibá viccelődve kitett egy táblácskát a ketrecére: "eutanázia szökevény" :) Még bódult volt kissé az altatótól, még forgott körülötte ez a kerek világ, nem csak a gyógyszer miatt.
Holott nem is szökött Ő sehonnan, semmi elől. Egyszerűen csak ráhagyta a sorsát az emberre, aki Emberként, Orvosként egyaránt nagybetűset cselekedett.
Lacinak más volt a neve, de nem tudjuk, hogy micsoda, Hogy a gazdás 8 éve alatt milyen hangokra rohant elő lelkesen rejtekéből, amikor a gazdája szólította. Nem tudjuk azt sem, hogy milyen volt ez a pár éve. Csak annyit tudunk, hogy "Panda" lett, mert egy laphámrákból kialakult bőrbetegsége miatt mindkét fülét el kellett távolítani. Még ott voltak a műtéti kapcsok a füle helyén, amikor bevitték altatásra a rendelőbe. Nem olyan altatásra, nem azért, hogy eltávolítsák ezeket az ott feszülő kapcsokat, ( melyek az egykori fülecskék emlékeztetőjeként ott virítottak), hanem amolyan végleges szunyókálásra, egy beugróra, a szivárvány hídon túli világhoz...
A gazdi pénzt is adott. Letett 10 ezer forintot az orvos asztalára a költségekre. Nem várta meg, nem akar ott maradni mellette, nem búcsúzkodott. Talán érezte legbelül, hogy ez így nagyon nem fair. És elmenekült....
Az orvos az életre esküdött. Arra, hogy csak akkor altat, ha az megváltoztathatatlanul muszáj. Ő meg nézett erre a fehér köpenyes emberre, csak nézett....
Megkapta a szurit. Altatós szurit. Olyat, ami annyira elegendő, hogy alaposan átvizsgálhassák. Hogy a fájó fogait eltávolítsák, hogy a kapcsoktól végre megszabadulhasson. Így lett Ő "eutanázia szökevény", akinek a szökésében egy életre felesküdött doktor asszisztált...És az oltásokat is, mert innentől kezdve az Ő élete értékessé vált...
Egyszercsak dorombolni kezdett. Talán hogy önmagát vigasztalja, vagy talán azért, hogy jelezze, megértette, hogy "ez van". Hogy Ő innentől gazdátlan lénnyé vált. Hogy már nem tartozik senkihez. És hogy ha "ezt dobta a gép, akkor így járt" és nem lesz ez más attól sem, ha fellázad a rendszer ellen... Vagy talán egyszerűen csak vissza szeretett volna jelezni valami jót. Valami jót adni a jóért cserébe...
Két hét múlva költözhetett "haza". Az új otthonába, a "menhelynek is "csúfolt ideiglenes otthonba, ahol már érdeklődve kandikált ki a boxból, majd még nagyobb érdeklődéssel szemlélt körbe körbe a ketrec lyukain át. Sok sok sorstársat látott maga körül. Mindegyiknek megvolt mind a két füle, de egyben eggyé vált velük: gazdátlan reménykedők gyülekezetének a részévé vált.
8 évesen, fületlenül, foghíjasan próbálja innentől kezdve "eladni magát" a "gazdijelöltek piacán".
Nem tudja, mennyi esélye van a sokaságból. Egyenlőre nem is akar ebbe belegondolni. Csak dorombol, dorombol, doromból. Vigasztalja magát az elvesztett eddigi élete miatt és küldi a világba a szomorkás, kedves, megnyugtató dallamot...
Kérünk Benneteket, hogy - bár értjük az elkeseredésből fakadó esetleges indulatokat, -, de ennek kifejezése helyett nyomjatok egy megosztást inkább. Laci ezt szeretné, dorombolva ezt üzeni. Mert történt ami történt, de Neki most új remény kell. És a segítségetekkel ezt talán most sikerül megvalósítania. Fületlenül dorombolva egyszer majd az Új gazdi mellett.
Gazdijelöltek sorakozó! :) Érdeklődni tudtok itt a face oldalunkon vagy idimaminál a 0620-339-43-10 es teloszámon :) Panda Laci meg fogja hallani a hívást.
( ivartalanított, oltott, tesztjei negatívok :) )  

Kálmánka

Kálmánka álmodik. Beteg, -már soha meg nem gyógyuló szemecskéjét lecsukva- álmodik. Álmodik magának egy üldöztetés nélküli otthont, álmodik egy eddig soha nem érzett biztonságot. Az árvák történetét éli újra és újra át, a kidobottak és üldöztetettek sorsában osztozik.
Kálmánka tán még nincs két éves, de rövid eddigi kis élete tele van hepehupával. Olyanokkal, mint amilyen az a bicikli út is, ahol még júniusban először felbukkant. Félvak kis stopposként rimánkodott a segítségért, és megtalálóinak köszönhetően végül nálunk lelt menedékre.
Ivartalanítottuk, teszteltettük, oltottuk, de azt a reményt és biztonságot, amire a szíve mélyén igazán vágyott - legnagyobb igyekezetünk ellenére sem- voltunk képesek számára megadni. Ő ezer szállal kötődik az emberhez, számtalan módon próbálja kifejezni a benne lévő hatalmas és fékezhetetlen rajongását, de valamiért nem tudott beilleszkedni a cicatársaságba...
Ő valószínű, hogy boldogabb korszakában még kinti -benti cica lehetett, (vagy simán csak kinti ), mert vágyott a szabadságra, így kiszoktattuk a kertbe. De Vilmácska, a házsártos házőrző macsek elüldözte a bátortalan kandúrkát :( Így fordultunk Hozzátok elsőként segítségért, hogy rátalálhassunk, és tegnap délután végre megkönnyebbülhettünk, mert telefon érkezett! Egy elhagyott gyárterületen húzódhatott meg az elmúlt hetekben. Lefogyva, de épségben hozták el ma hajnalban az ott dolgozó munkások, egy éjszakai műszakot követően <3 Hihetetlenül hálásak vagyunk érte! És köszönjük az emberségüket!
Viszont így már nem merjük kiengedni a "szabadságba", így három ketrecből álló "lakosztályban" szomorkodhat most tovább... Kálmánka sokkal többet érdemel, mint amit számára biztosítani képesek vagyunk, megérdemli, hogy teljesüljenek az álmai. Egy olyan cica, akiben ennyi szeretet van az ember felé, és a rengeteg megpróbáltatás után is így tud szeretni, az nagyon megérdemelné, hogy éberen álmodhassa a legszebb álmokat <3 Kálmánka szerető gazdiját keresi, vagy egy olyan szerető lelket, aki az elkövetkezendő hetekre hosszabb távon ideiglenes otthont tudna biztosítani a számára, amíg meg nem találjuk számára az igazit <3
Tel: 0620-33-94-310 Az üzeneteket is várjuk privátban! 

Keszthelyi Enikő

Enikő neve titkokat rejt. Olyan titkokat, aminek nagyon szeretnénk, ha a részese lehetne. Ezért lett Ő Enikő, hogy a neve adjon legalább számára erőt és bátorítást. Szüksége is van rá, mert ez a négy hónapos, törékeny kicsi lány igen igen bátortalan. Nagyon nehéz Róla képeket is készíteni, mert általában ahogy meglátja azt a fotóizé masinát már csak a popóját mutatja a kamerába :) Hátulról pedig nem annyira szép mint elölről <3 Enikő kedves, barátságos, de kizárólag azokkal, akiket már megismerhetett. Számára nem egyértelmű, hogy mindenkit szeretni kell, mert igazi kiscsaj, aki kizárólag azoknak tartogatja a szívét, akiket érdemesnek tart arra a nemes feladatra, hogy vigyázni is fognak az érzékeny cica szívre <3
Enikő az utcára született és mamástól együtt került a pár órás botló apróság végre egy biztonságos kis szigetre, jobban mondva egy nyugalmas kis sarokba. Ahogy cseperedtek a többiekkel kitűnt, hogy Eni nem a legvagányabb a bandából. Ő mindig hagyta, hogy rátermettebb tesói domináljanak a játékban, teljesen jól elvolt, amikor egy egy szerencsésebb
pillanatában egy szabadon maradt plüss egérrel csendben eljátszogathatott magányosan. . Igazi dorombológép, már amikor nem a riadt kis bagoly tekintetet gyakorolja, hanem sikerül ellazulnia.
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a "veleszületettnek látszó" félénkség az alaptermészete. Többször tapasztaltuk már, hogy a macskaközösségben visszahúzódó, alárendelt szerepet bevállaló cilák mennyivel másabban tudnak viselkedni, amikor végre szabad teret kaphatnak és a Gazdi figyelmét teljes mértékben " birtokolhatják". Mert a gazdi szeretete, a figyelme "hegyeket mozgathat meg" :)De kezdetben szükség lesz még az elfogadásra, a türelemre. Egy cérnahangú dorombolós kislány fogadná hálás szívvel a megelőlegezett bizalmat <3
Ivartalanításon már túl van és két oltását is megkapta. Az érdeklődő leveleket nagy szeretettel várjuk itt a facebook oldalunkon :)
mert :
"Az Enikő név barátságos, kedves személyiség kialakulását támogatja. A név viselői otthonosan mozognak a művészet világában."