Legújabb védenceink

 Már adó 1%-al is segíthetsz!

Ligeti Liza, Lotti, Lóci

Egy szárligeti kolónia egyik felnőtt, és 3 pici cicája lábadozik nálunk.
A mamacica ivartalanítva lett, a picik macskanáthásak, ők a gyógyulás idejére maradnak.
Szemük gyulladt, szörcsögnek. Mindhárom pici szemét bórvízzel törölgetjük, Virgan szemgéllel kezeljük. Kapják az antibiotikumot és a köptetőt. A két fekete nagyon kis csöpp cica, talán ha 5 hetesek (valószínűleg tesók), a cirmos kicsit nagyobbacska.
A mamacica ivartalanítását és az egyik kicsi orvosi költségét finanszírozzuk, és a lábadozás idejére helyet, gondozást biztosítunk.
A picik sürgősen ideiglenes, vagy végleges befogadót keresnek!

Sátánka alias Kakaóscsiga

Kakaóscsiga a világ legjobb cicája. Kedves, dorombolós, imádja a simit, bújik amikor csak nyílik a ketrec ajtaja. A ketrecből ki sem akar jönni, olyan boldog, hogy van egy talpalatnyi hely, ami csak az övé, és ahol mindig van ennivaló...v

Sátánka december 2-án került hozzánk vérző talpa miatt egy tatai autókereskedéstől. Odajárt enni, de nem tudták, honnan került oda. Ivartalanított kandúrka, és már nem fiatal. Autoimmun betegsége van, amitől zselétalp alakult ki nála, ezért vérzett a lába. Erre antibiotikumot kapott akkor. FIV/FELV tesztje negatív (PCR-el megerősítve). Labor is készült neki, egy-két kisebb eltéréssel, de rendben van az is. 

Antónia

Antónia 2022. április végén került hozzánk ivartalanítás utáni lábadozásra. De már idekerülésekor csúnya, gennyező sebek voltak az oldalán, ami többféle kezelés, próbálkozás ellenére sem múlt el. (Ezért nem is került visszaengedésre a lábadozás után élőhelyére) Július elején biopsziával mintát vettek a problémás területről, melynek végre az eredménye is megvan.
A diagnózis: Eosinophil granuloma complex (EGK).
Ez egy: "tipikusan macskákra jellemző, többféle megjelenésű gyulladásos kórkép összefoglaló elnevezése. Egyfajta "reakciós mintázatról" van szó, ami azt jelenti, hogy sok háttérok vezethet az EGK-ra jellemző változatos bőrtünetek kialakulásához, ugyanakkor mélyben, a macskák bőrében a legtöbb esetben hasonló jellegű gyulladásos folyamatok zajlanak." Leggyakrabban valamilyen allergiás bőrbetegség okozza.
Kapott rá gyógyszert - Cyclavance oldatot -, amit élete végéig szednie kell.
Csak virtuális gazdikereső.

Zidan

2021.06.29.

2021.06.29-én egy dobozban "házhozszállítva" érkezett 4 testvérével együtt, macskanáthásan, gyulladt szemekkel, kb 6 hetesen.

Zidan a másik vörös-fehér fiúcska, Morse haverja.
Ő volt a legkisebb közülük, de már szépen behozta a többieket. Nagyon szeret enni, kaja után akkora pocakja lesz, hogy menni alig tud

 

Morse Gazdis!

2021.06.29.

2021.06.29-én egy dobozban "házhozszállítva" érkezett 4 testvérével együtt, macskanáthásan, gyulladt szemekkel, kb 6 hetesen.

Morse az egyik vörös-fehér fiúcska. Neki a hátán kicsit több fehér van a bundájában. Cuki kandúrka, legtöbbször a másik vöröskével, Zidánnal bandázik 

Watson Gazdis!

2021.06.29.

2021.06.29-én egy dobozban "házhozszállítva" érkezett 4 testvérével együtt, macskanáthásan, gyulladt szemekkel, kb 6 hetesen.

Watson az egy szem kislány a csapatból. Ugyanúgy benne van minden csínytevésben a fiúkkal. A hálóra mászás is remekül megy neki

Watsonnak köldöksérve is van, ami majd az ivartalanítással együtt lesz megoperálva. Étvágy kitűnő. 

Sherlock

2021.06.29.

2021.06.29-én egy dobozban "házhozszállítva" érkezett 4 testvérével együtt, macskanáthásan, gyulladt szemekkel, kb 6 hetesen.

Sherlock
Fekete-fehér kandúrka. Ő az egyik legkisebb. De hamar behozza a többieket, étvágy jó, eleven, játékos. Szemét még kezelni kell, ha meggyógyulnak, akkor jöhet a teszt, oltás.
Két oltás és ivartalanítás után gazdikereső lesz. Kb. 2-3 hónap múlva.

James Bond Gazdis!

2021.06.29.

 2021.06.29-én egy dobozban "házhozszállítva" érkezett 4 testvérével együtt, macskanáthásan, gyulladt szemekkel, kb 6 hetesen.

Ő a nagy 007-es ügynök James Bond
Kis cirmosfehér kandúrka. Ő volt a legnagyobb, amikor megérkeztek. Életrevaló, eleven kissrác,
Szemét még kezelni kell, ha meggyógyulnak, akkor jöhet a teszt, oltás.

Két oltás és ivartalanítás után gazdikereső lesz. Kb. 2-3 hónap múlva. 

Tavi Rózsa

2021.06.17.

Tata, derítő tó. Itt élt testvéreivel ez a kis cirmos leányka. A macskanátha visszafordíthatatlan károkat okozott nála, így az egyik szemét el kellett távolítani.

Kb. 5-6 hetes kislány. 

Hegyi Zafira

2021.06.13.

Tatán találták, gennyes szemekkel, macskanáthásan. Talán 5 hetes. Reggel látta szemész, szaruhártya ép, szemnyomás jó, a nyálkahártya gyulladt. Fluimucil oldattal lett lemosva, Hy-pro szemgéllel, Tetrán kenőccsel kell kezelni, kapja a Vetrit és Curam szirupot. Hegyi Zafira lett a neve.

A második kép 2,5 héttel később készült, a kezelés hatására már ilyen szépen rendbejött.

Táncos Ildi

2021.05.19.

Újabb csöppség az utcáról
A tatai Tesco raktárában találták ezt pici lánykát. Kb. 1 hónapos, 375 gramm. Tele volt bolhákkal... Effiproval lett lefújva, kapott Ferdocat pasztát. Cumiból nem evett, fecskendővel etettük meg. Melegítőpárnára és infra alá tettük.
Nagyon gyenge szegényke, megteszünk mindent, de nagyon kell a drukk neki. 

Levendulakerti Ádám és Éva

2021.05.14

Autóból, dobozban kitett két kis árva Kb. 2 hónaposak, egy kisfiú, egy kislány. Soványak, nekiestek a kajának azonnal, ahogy eléjük tettük. Játékosak, cukik :) 

Komáromi Odett

2021.04.19.

Ez a fekete kislány cicus Komáromból érkezett, civilek kértek neki tőlünk segítséget.
Vemhes volt, ivartalanításra lett befogva. A műtét megtörtént múlt hét pénteken (április 16-án), és kiderült, hogy valamilyen bőrbetegsége van. Ennek ellenére műtét után 3 nappal vissza akarták helyezni... Tapasztalataink szerint még egy egészséges nőstény macskát sem szabad ivartalanítás után ilyen hamar visszaengedni, pláne egy beteget. Így gondozásba vettünk. Kapott atka ellen parazitamentesítést, mert a mi orvosaink szerint lehet, hogy ez okozza a problémát. Tesztje negatív .
Csak a lakatlan házban tudtuk elhelyezni, nem veszélyeztethetjük a többieket, mert akár fertőző is lehet a betegsége. Így naponta járunk át hozzá. Kikezeljük, beoltatjuk és keresünk neki gazdit. Az Odett nevet kapta tőlünk.

Robin Lewis

2021.04.11.

2021.04.11. Legújabb projekt. Bokodról érkezett, 1 napos baba. Testvérei meghaltak, a mamacica nem gondozta, így hozzánk került. Úgy néz ki fiúcska, 84 gramm.
Drukkoljatok, mert nagyon picike. De megteszünk mindent, hogy nagyra nőjön.

Azóta kiderült, valószínűleg kislány :) Szépen növöget :) 

Mézes Adolf Gazdis!

2021.01.30.

Adolf a tatabányai mésztelepről került hozzánk. (Nem részletezném az ottani körülményeket.) Aki eddig gondját viselte, hamarosan elköltözik, és egy cica számára életveszélyes a hely. Gondozásunkba vettük, mert oda visszaengedni nem lehet. Úgy indult a történet, hogy ő egy vemhes nőstény. Nemrégiben volt egy befogadója, de visszadobta, éppen azért, mert vemhes... De hamar kiderült, hogy ő bizony fiúcska 1,5 - 2 éves körüli, szépséges, hosszú szőrű cirmos-fehér kandúrka. Szelíd, csak fél még nagyon.
Egy lakatlan házban tudtuk csak elhelyezni, fűtés, villany, víz van, de egyedül van. Naponta kétszer megyünk hozzá. Így tudtuk megoldani a karantént.
Első orvoslátogatása megtörtént, kapott parazitamentesítést. Hétfőn (02.01-jén) ivartalanításra megy, majd jöhetnek az oltások is.

Szomódi Jancsi és Juliska - Gazdisok!! :)

2020.09.25.

A mi Jancsink és Juliskánk nem önszántából indult világgá. Ahogy bandukoltak úton, útszélen, csábító fényekre figyeltek fel. Hamar el is indultak arrafelé. Azonban ezek a fények nem egy mézeskalács házikó ablakai voltak, hanem egy kamion fényszóróinak csóvái. És a vasorrú bába szerepét a kamionos telep őrkutyája játszotta el. Így a mi testvérpárunk igen nagy bajba került. Ekkor egy arra tévedt kétlábúnak bevetették minden furfangos képességüket: ablakot rengető dorombolás, cuki tekintet, láb körüli tekergés. Így Jancsi és Juliska sikeresen megmenekült. Most ideiglenesen biztonságban, melegben rosszalkodhatnak, már csak egy saját gazdi kellene nekik. November végére "kész" macskuszok lesznek (oltva, ivartalanítva, parazitamentesítve), és készen állnak arra, hogy örökgazdihoz költözhessenek. Már most lehet értük jelentkezni. Eddig együtt vészelték át a megpróbáltatásokat, így ha lehet együtt költöznének gazdihoz is. 

Bottyán Guszti - Gazdis!! :)

2020.08.31.

Gusztit 2020.08.29-én egy bokorban találták, elhalt szemekkel. Akkor 7-8 hetes és 300 gramm volr. Már megjárta a poklot. 08.31-én került hozzánk, szépen eszik önállóan, alomba pisilt, kakilt. 09.01-én Czékus doktor úr kivette a szemeit. Euthanázia vagy enukleáció, ez a két opció volt. Mi az életmentő műtétet választottuk, mert egy esély mindenkinek jár, aki ennyire akar élni. Már magabiztosan közlekedik, játszik, szépen gyarapodik.

Riói család - az egész család gazdis!!! :)

2020.06.25.

Vannak ilyen helyzetek, amikor nincs más esély, csak hozzánk jönni 51. macskának... Egy tatai hamburgerezőből kértek segítséget, 3 pár napos babacicának. A mamát nem látták, úgy vélték nem foglalkozik velük. Másnap még 2 pici került elő.  2 nap múlva éjszaka sikerült csapdával megfogni a mamacicát. A mama gyönyörű fehér, nagyon fiatal - még egy éves sem lehet. Van 3 fehérke, egy cirmos-fehér, és egy szürkefehér. Talán 3 fiúcska és két kislány. 

A mami nagyon jó anyuka, a Mirabell nevet kapta, melynek jelentése csodálatos.
A ketrec nyitott, szabadon jár-kel, időnként kijön pihenni, de ha valamelyik pici megnyikkan, megy vissza.. ❤️
Mintacica, méltó a nevéhez, csodálatos kis teremtés.

Mocsai Marcika - Gazdis!! :)

2020. május 31.

4-5 hetes kiskandúr, akit Mocsán egy padláson találtak. Mamiját és testvéreket nem találtak.  A Marci nevet kapta.

Szemecskéit bórvízzel lemostuk, melegítőpárnát kapott, étvágy jó. 

Valentin

2020.02.14.

Ő itt Valentin, egy szomódi ivaros kóbor kandúrka. Valentin valószínűleg verekedett, a szeme olyan súlyosan megsérült, hogy azt sajnos ki kell venni :( Hétfőn lesz a műtét, mellyel egyidőben ivartalanítva is lesz. Az utolsó ketrecbe helyeztük el egy közlekedő helységben, utána nálunk lábadozik majd, aztán visszaengedjük a viszonylag biztonságos élőhelyére. Drukkoljatok neki! 02.29. Annyira szelíd ez a cica, és meglepően jól bírja a benti létet, szépen használja az almot is, így megpróbálunk egy kis helyet szorítani neki is, hogy ne kelljen visszaengedni. Az is csoda, hogy eddig túlélte a "sztyeppén"...

Chloé 2

2020.02.03.

Egy macskagyűjtögető, novemberben elhunyt idős nő hagyatéka. Összesen 9 cica él méltatlan körülmények között. Ivartalanításban felajánlottuk a segítségünket és két cicát tudtunk biztonságba helyezni (Az egyik Chloé, a másik egy fogatlan, 10+-os, emlődaganatos cica, Mami) Felhívták a figyelmem, hogy egy tavaly gazditól eltűnt védencünkre -Chloéra- hasonlító cica is van a lakásban, így őt is gondozásunkba vettük. Sajnos nem Chloé az :( Chloé2 lett a neve. Csúnya fogkövei vannak, március 9-én lesz fogkőeltávolítás, ivartalanítás. Hozzánk negatív teszttel, parazitamentesítve érkezett (Stronghold). .Gyönyörű cica, étvágya jó, simogatást engedi, de nagyon félénk.

Lábas Viki - Gazdis!! :)

2020.01.24.

A lábatlani óvoda előtt találták, lenyúzott, elhalt bőrrel. Sajnos túl nagy kiterjedésű a terület, így plasztikázni kell majd . Az éjszakát a rendelőben tölti, holnap megyünk érte, ma még helyet kell csinálnom neki. Védeni kell a fertőzéstől, kapott hosszú hatású antibotikumot, naponta kétszer kell tisztítani steril NaCl oldattal és cinkoxidos fedőspray-vel. Sajnos csontsovány, így a keringése sem az igazi, de feljavítjuk, hogy minél előbb meg lehessen plasztikázni szegénykét. Lábas Viki lett a neve, Fiv/Felv negatív, nagyon kedves, 1 év körüli lányka.( mint később kiderült fél év körüli fiúcska :D )

Szalmás Piroska

2019.12.08.

Pircsike, 2-3 hónap körüli, csontsovány, bolhás, férges kicsi lány :( Az utolsó pillanatban lett elcsípve ahhoz, hogy túlélje. Tesztje szerencsére negatív.

Toldi Miklós - Gazdis!! :)

2019.11.07.

Ezt a kis fehér cicát a Toldi Miklós utcában találták. Tetves, bolhás, férges volt. :(
Parazitamentesítés megtörtént, tesztje negatív. 3-4 hónap körüli, jó állapotú, nagyon kedves kishapsi. Biztonságba helyeztük, az utolsó ketrecünkben kezdte meg a karantén idejét. Toldi Miklós lett a neve.

Vértesi Domonkos - Domi - Gazdis!! :)

2019.09.28.

Ez a nagyon sovány, 6 hét körüli kandúrka a legújabb lakónk. 

Kétségbeesett segítségkérést kaptunk Vértesszőlősről. A megtaláló néni annyira sírt, hogy mi lesz a pici cicával, hogy nem tudtunk nemet mondani rá. Így elmentünk érte, bár már mi is belefulladunk a macskákba.
Izzy zárható kis szobája mellett alakítottunk ki neki egy karanténnyi helyet a kazánházban.. Voltunk orvosnál, bolhaírtás, parazitamentesítés megvolt. Nagyon éhes volt szegényke, azonnal neki is esett az eledelnek, ahogy letettük elé. Ami teljesen megrendített, hogy alig élt még, de -a faroktövétől egy cm-re pukli, görbület- törött a farka. :'(
Így most az utolsó üres ketrecünk lakója lesz, és a PP protokoll szerint elindul az útján. Vértesi Domonkos lett a tisztességes neve, egymás között csak Domi.
Itt is, most is, újra és újra el kell mondanunk: Ivartalaníts ember!! Nincs erre szükség, hogy mindenhol szenvedő, éhes, beteg kiscicákat találjunk...

Széki Izadóra - Izzy - Gazdis!! :)

2019.09.06.

Nézzétek ezt a szempárt. Minden benne van. Benne van az a 3-4 hónapnyi szenvedés, amit születése óta kellett átélnie az utcán. Az éhezés, a fájdalmak, a félelem, az egyedüllét... Ki tudja mamija, testvérei élnek-e még, vagy a kóbor lét Őket már a csillagok közé kényszerítette? Ő túlélte, de nem nyom nélkül. Csont és bőr szegényke, testét paraziták kínozzák.
3-4- hónapos a kisleány, Széki Izadóra (Izzy) lett a neve.
A Tappancs rendelőből kaptuk a segítségkérést. Megtalálója az első vizsgálatot kifizette, most nálunk, a kazánházban szigorú karanténban van. Tesztje szerencsére negatív.
Egy tonna besült kakát szedtek ki belőle. Kitágult a végbele, valószínűleg a vastagbél is, erre kap antibiotikum injekciót.
Székletében egysejtű parazita (izospóra) van, ezt is ki kell irtanunk súlyának megfelelő Procox-al. Paraffint és gyógytápot kap. Szerencsére étvágya jó.
Ő egy újabb áldozata az emberi felelőtlenségnek! És ez az ami megelőzhető lenne az ivartalanítással. Már a mamijának sem kellett volna megszületnie...
Ivartalaníts ember!!!

Bőrönd Ödön, Bördi - Gazdis!!  :)

2019.08.24.

Újabb kidobott babacica :(
Kömlődről érkezett a segítségkérés. Az út szélén sírdogált egyedül, tegnap óta,ez a kis csukott szemű apróság. Életrevalónak tűnik, pár napos lehet.
Kérjük a drukkokat!
Ivartalaníts ember...
Bőrönd Ödön (Bördi) lett a neve 

Erdős Imike

2019.08.18

Augusztus 14-én találták ezt a pici, kb. 6 hetes kiscicát az agostyáni erdőben. Első orvosi ellátását, külső belső parazitamentesítését Alapítványunk fizette. A jobb szeme hályogos, Tobradex szemcseppel kell csepegtetni napi 4-5x, szerencsére a szaruhártya ép. Sajnos hasmenése van. Promax pasztát és gastroistestinal gyógytápot kap, étvágya jó és nagyon édes, játékos kiscica. 330 gramm, csontsovány szegényke😪

Pünkösdi Annabella és Liu

2019. június 8.

Újabb segítségkérés érkezett a Tappancs Állatorvosi rendelőből. Mamacica, egy aprócska kölykével.
A rendelővel nagyon jó a kapcsolatunk, Tiszteljük, becsüljük Őket és munkájukat. Mindig segítenek nekünk, mi is igyekszünk kéréseiknek eleget tenni a lehetőségeinkhez képest. Kölcsönös a bizalom 🐾
Így hozzánk került - az utolsó helyünkre újonnan beállított ketrecbe a karanténszobában - ez a fiatal mama és a kicsi.
A mami tesztje negatív, parazitamentesítése megtörtént, neve Pünkösdi Annabella, 2570 gramm, talán 6-8 hónapos szépséges szelíd tündérke. A kisbaba 83gramm, icipici, mi lánynak gondoljuk, így az ő neve Pünkösdi Liu lett :)

Újhegyi Fülöp és Dani

2019. április 29.

Tata Újhegy. Gondosan bezacskózva 3 kihűlt baba a kukában. Köldökzsinór még rajtuk, tegnap születhettek.
Melegítés megtörtént, kaptak infúziót. Sajnos a legkisebbet el kellett altatni, ő haldoklott, nem tudtuk visszahozni.
A másik két picurka szépen ette a tápszert, pisi volt. Most tele pocakkal szépen alszanak a melegítőpárnán.

Bereczki Zoltán - Gazdis!! :)

2019. február 16.

Ő itt Bereczki Zoltán.
Tegnap érkezett a segítségkérés részére, egy munkahelyen sántikált.
Röntgen alapján eltört és elmozdult a csípője. Sebészi konzultáció szerint műtétet nem igényel. Fiv/Felv tesztje negatív.
Gyorsan megtörtént az ivartalanítás, kapott parazitamentesítést is, jövő héten beoltjuk.
Egyelőre figyeljük, hogy tud-e székletet üríteni. Hosszas ketrecnyugalom és fájdalomcsillapítás vár rá.
2 év körüli, 5 kg súlyú, szelíd, selyembundás ,kedves kisfickó. Étvágya hatalmas.
Felépülése után gazdikereső lesz.

Bors Cecília

Találtak egy lógólábú cicát. A röntgen a jobb felkarcsont törését mutatja. Most meglehetősen hosszadalmas ketrecnyugalom és immunerősítés vár erre az apró, az átélt viszontagságok után is kedves, dorombolós kiscicára. Input-output rendben, kicsit összeszedi magát aztán indul a pelyhespetis protokoll: oltás, ivartalanítás.Tesztje szerencsére negatív.

Naszályi Maya

Ő Naszályi Maya, előző életében Mirci. Tatán, a Naszályi úton találták, időnként trüsszög, jobb első lába eltörött. 3 hónap körüli félénk kislány.

Pötty és Pumba

Kutyusaink :)

06.24.2 csíkos bull, mama és kölyke, Tata Környe felöli határában, az út szélén bandukolva...Összeszedtük őket, a mami lógó-cicijű, agyon-elletett, regisztrált chipes, de se a telefonszámon, se a cîmen nem elérhető senki... a kölyök kan, még tűfogú. Mindketten barátságosak, kedvesek, szocializáltak. Érdeklődni a ‭06 20 339 4310‬ telefonszámon lehet 06.25. A kicsi max. 8 hetes.10 kg, Pumba lett a neve. A mami 2015-ben született, 25 kg, az ő neve Pötty, ez így is marad, mert hallgat rá. A kicsit bechipezték, megkapta az első oltását, kapott Advantixot és Drontál féreghajtót. A mami kapott Bravectot és Drontált. A hüvelyéből vér szivárog, vettek kenetet belőle, ivarzik szegény. Ha elmúlt a vérzés, 25 nap múlva hasi ultrahang, ha vemhes akkor rövid időn belúl ivartalanítás, ha nem, akkor 2-3 hónap múlva lesz a műtét. A mami két hét múlva kap oltást, amíg tisztázódnak a viszonyok. Kedvesek és árnyékként követnek mindenhova, Pötty csodálatos természetű, kedves , ragaszkodó kutyus, Pumba kis bohém kölyök, nagyon kötődik a mamihoz. 08.06.Hétfőn este voltunk Pöttyel és Pumbával a rendelőben. Pötty oltási programja az előzőekben már befejeződött, de a hasát újra megnézte a doktor bácsi ultrahanggal. Szerencsére nincsenek benne picipöttyök, így szeptember 20-ra lett kitűzve az ivartalanítás napja.Pumba oltási programja folytatódott, féreghajtót is kapott, ő egy hónap múlva kapja meg az utolsó oltását. Neki november 27-én lesz az ivartalanítása. Ügyesen voltak a skacok, szépen viselkedtek mindketten, pedig sokat kellett várni.Igazi cukorbullok 💟💞💗💖💓❤

Pataki Babák

A mai nap margójára: "egy apuka a kislányával sétálgat Felsőgallán a patakparton, ahol kétségbeesett sírásra lesznek figyelmesek és a kislány észrevesz egy még mozgó zsákot a vízben félig elmerülve.... Odarohannak, kihalásszák a zsákot, amelyben öt, alig három hetes kiscicát találnak átázva, félig kihűlve..."
Orvosnál jártunk, három hetes kis csöppségek, foguk még nincs, külső-belső parazitamentesítésük megtörtént, ettek-ittak- mulattak.
Itt ez az öt ártatlan kiscica, az a bűnük, hogy megszülettek. Nekik most szerencséjük volt, de vajon hány ártatlan lélek osztályrésze a földhöz csapkodás, vízbe fojtás, élve elásás és más válogatott módszer, amire csak szubhumánok képesek ? :(
Amit szívesen fogadnánk :Royal Canin Babycat Milk
Royal Canin Babycat Instinctive
Royal Canin Mother & Babycat
Amennyiben segítenél , hálásan fogadjuk adományodat a Pelyhes Peti Alapítvány számláján:
B3 Takarék, 73600149-11131535 (IBAN: HU73 7360 0149 1112 7941 0000 0000, SWIFT kód: TAKBHUHB)
"Ezúton megkérek minden állatszerető embert, gondolkodjon el újra az ivartalanítás szükségességén és annak megértetésén más emberek részére..." Valamint nyomatékosan felhívok minden itt ólálkodó szaporítót arra, hogy távozzon az oldalról, amíg még finom vagyok és nőies.
Üzenem egyébként annak az illetőnek, (a kamera szerint nő volt) aki a ház előtt hagyott egy dobozt két hete, hogy nem tudom mi volt benne, de mire este hazaértünk, a doboz már üres volt., úgyhogy az ő lelkén szárad, bármi is történt ..
Hiszem, hogy minden rohadt szaporítót és aljas állatelhagyót utolér a sorsa!

Komáromi Luca

2018. április 14.

Ma esti zsákmány...Komáromban egy padláson találták egyedüli élőként a halott mamacica és szintén halott kistestvérei társaságában.Megetettem, volt pisi, kaki még nem.(Ki tudja mikor evett utoljára? :( ) Holnap megyünk orvoshoz.Komáromi Luca lett a neve. Szemei épp kinyíltak, orra víztiszta váladéktól csillog, időnként köhög.10-14 napos lehet a kisasszony.

Komáromi Hógolyó - Gazdis!! :)

2018. január 4.

Bemutatom Nektek Komáromi Hógolyót. Tatán, a Komáromi utcában kért segítséget ez a kis nyakörves, 6 hónap körüli, atkás fülű koszfészek ❤💋 Parazitamentesítése megtörtént, fülét kitisztítottuk.Sajnos a bal lába kicsúszik alóla, így megröntgeneztük, az eredmény : szilánkosra tört, elmozdult combcsont és a medencéje is elcsúszott, eltört. Fájdalomcsillapítót kapott és napi szinten kapja.
A sebésszel folyamatban a kapcsolatfelvétel. Az előzetes becslések alapján 90-100.000 Ft.-ba kerülne a műtét. Hógolyó neme egyelőre tisztázatlan, elég szokatlan a nemi szervei elhelyezkedése...golyói nincsenek, ami pénisznek látszik, az nem biztos, hogy az 🙂 Hógolyó egyébként egy igazi kis tündér, az étvágya remek, így sérülten is alomba végzi a dolgát, hangosan dorombol, imádja a simogatást, én már most beleszerettem ❤💋😇😎😻😽
Amennyiben segítenél, akár egy csoki árával is, akkor a következő bankszámlára tudtok utalni. Nagyon köszönjük!
Hógolyó
01.04. Ma este műtét, már a rendelőben vár. Kérjük a drukkokat. Én már idegállapotba vagyok.
01.05. Műtét megtörtént, hazahoztuk, 70.000 Ft.-ot fizettünk, számla kommentben. A kisfickó, (mert az :) ) a fájdalomcsillapítás mellett jól van, eszik-iszik, ürít, ezerrel dorombol :)

Szőlőhegyi Zsófi és Zsóka

2017. december 29.

Bemutatom Nektek Szőlőhegyi Zsófit és Zsókát. Bajon tengették 4 hónapnyi életüket, rettenetes körülmények között. Nagyon félnek, de már beledugják a kis buksijukat a tenyerembe, Zsófika dorombol is. Parazitamentesítésük megtörtént, sajnos Zsófika ( teljesen szürke) leukózis tesztje pozitív lett, így azt 3 hét múlva megismételjük. Zsóka egyik szemén régebbi szaruhártya sérülés van, de szerencsére lát vele. Addig is zajlik a protokoll szerinti ellátásuk, immunerősítés, rehabilitáció, szocializálás, oltási program megkezdése, ivartalanítás. Kérjük a drukkokat, hogy fals pozitív legyen a teszt és minden rendben legyen velük. Étvágyuk kiváló, általános állapotuk kielégítő, reménykedem ❤😽😗🌹⚘

Pusztai Fiúk

2017. június

Mélységes felháborodásunkat szeretnénk kifejezni a minket ért tegnapi atrocitás miatt. Berámoltak minket egy dobozba, elvittek egy rémes helyre , ahol valami nagy négylábú szőrös szörny adott ki magából öblös hangokat,- mami azt mondta kutyaugatás-utána megmértek minket, mindannyiunkat megböktek egy hegyes-csípős borzalommal, aztán habnak a tortán a szánkba tömtek valami förmedvényt. Kikérjük magunknak ezt az egész eljárást. Bosszúból felfaltunk mindent és olyat rosszalkodtunk, hogy majdnem szétesett a rácsos házunk. Meg jól telekukóztuk az almot, hihi 🐽🐷😁😁😁😻😻.

Bodzababák alias Cérnahang Dalárda

2017. május

Bodza babák
Négy hónap egy aprócska kiscica életében rengeteg mindenről szól. Főleg akkor, ha kóborkaként látja meg a napvilágot. Illetve nem is látja, csak érzi, hogy valahogy olyan törékeny körülötte minden. Bodza bokor. Bodza bokor volt a gyerekszobájuk, a kusza ágak alatt a frissen kinőtt kora nyári fű puhasága ölelte körbe csetlő botló testüket. A nyári zápor áztatta föld volt a fekhelyük. Anyjuk itt talált menedékre, ebbe az ember által régóta nem lakott romos ház körüli gazos kertben, ahol éjszakánként megelevenedett a sötétség: Itt minden élő volt és minden élő az életéért küzdött, ha kellett ölt a következő napért. Négy vaksin botladozó apróság anya nélkül jó, ha órákig életben maradhat védtelenül. Mert a mama egyszer csak nem érkezett vissza, és hiába hívogatták a testvérek cérnavékony hangocskákon, már nem tudott feléjük rohanni, mint addig tette mindig, ha a kicsik szólították. Az ember hallotta meg az egyre éhesebben cincogó apró kórust és kért segítséget számukra. Így aztán szintén az Ember volt az első lény, akit fátyolos, éppen csak kinyíló szemecskéjükkel megpillanthattak. Belesimultak a tenyerébe, amikor a legapróbb fecskendővel szaporán nyelték a tápszert, hogy aztán megállapíthassák, hogy az ember egyáltalán nem az az ijesztő és félelmetes lény, mint ahogy az anyjuk elmesélte réges régen, ott a bodzabokor aljában. .. Amikor még élt, amikor még élhette a kóbor anyák rövid és szomorúan félelemteljes életét.
Így aztán a Bodza testvérek anyjukként szerették meg az embert, aki ott volt mellettük akkor is, amikor a parvó legyűrte közülük a két kicsiny lánytesó törékeny életét. Ott volt az ember azon az éjszakán, amikor angyal szárnyacskákon itthagyták ezt a földi létet, hogy elrepülhessenek abba a szebb világba, ahol már várt rájuk a mama. Könnyes és fáradt szemmel nézte az élettelen kis testeket és simogatta ujjaival a bársonyos tappancskákat, melyek soha többé nem pofozgatják már a csörgő zörgő apró játéklabdákat...
Négy hónap alatt annyi minden történt Balázs és Bendegúz életében, ami -ha az egy ember életében történne meg- világkatasztrófa lenne, mert háborús időszakokban történnek meg ezek a dolgok: hajléktalanság, szeretteink elvesztése, de melyek mindennaposak a kóborkáknál . Fel se fogják és idejük sincs nagyon a kesergésre, mert minden pillanat számít. Nekik erről szól az élet: a veszteségekről, arról, hogy örülni kell a puha és gazos fűnek, mely melengeti a kis testeket, örülni kell egy kócos bodzabokornak is, mert védelmet nyújt az esőtől és eltakar az éjszakai vadászok éhes pillantásaitól.
ÉS annak mennyire örülni kell, amikor már minden nap maga a megtestesült biztonság! Amikor már nincs félelem, amikor csak a játék van már és a megtömött pocak és a jóleső dorombolós szunyókálás a pótmami kezében, melyet lassacskán kinőnek, így a két kis pasi nyakigláb lábai leginkább már csak a levegőt markolászva dagaszt , mert ezzel is elmondhatják Pótmaminak, hogy milyen klassz dolog, hogy életben maradhattak. Mert akárhonnan is nézzük, az élet csuda szép dolog! ÉS végre gazdikeresők lettek! Túl életveszélyen, túl oltásokon, túl töketlenítésen, a két Jócsont felkészült a következő lépésre, hogy családjuk lehessen!
ÉS bár a nevükben még őrzik és talán az emlékezetükben is hálásan gondolnak vissza rá, de már egyáltalán nem sírják vissza azt az időszakot, amikor egy Kócos Bodzabokor volt a gyerekszobájuk. De az a bokor azóta is ott áll. Ott áll a romos , gazos kertben, a nyári ruházatát tarka őszi köntösre cserélte. Az őszi szelek tépkedik gallyból készített karjait, olyan, mintha oltalmába hívogatná mindazokat, akik ma érkeznek vakon és csupaszon erre a világra. Hogy ágaival próbálja oltalom alá helyezni őket a hűvös őszi esők elől....

Szentendrei Konténeres Babák

2017. április 20.

A munkáskesztyűbe bújtatott Gondviselés <3Avagy egy mentés margójára....
Egyik napról a másikra visszatért a tél. Születésükkor még kellemesen melengette őket a kora tavaszi nap, felszárítva a
vajúdás okozta nedvességet a pehelybundákon. Az éjszaka csípős volt, de az anyjuk adta biztonság és a jóleső meleg tej kárpótolta őket. Majd két nap múlva eleredt az eső és egyre sűrűbben - hópelyhekre emlékeztető fehérséggel és fagyossággal - zúdult odafentről az öt didergő apróságra.
A konténerszállást semmi nem védte. Talán csak az oldalról támadó heves széltől kaphattak némi enyhülést a rozsdás "építménytől", de alattuk már átnedvesedett a fekhelyükként szolgáló szemét és építési törmelék. Egy szemétgyűjtő konténert nevezhettek otthonukként. Talán anyjuk választotta "szülésre alkalmas biztonságos zugként", de valószínűbb, hogy "felesleges szaporulatként" egy kabátzsebben érkeztek ide, hogy egy embernek látszó lény, a biztos halálba lökje őket.
Egyszer csak mozogni kezdett alattuk a tákolmány. Még csak riadalmat sem éreztek, hisz három - létezésben eltöltött - napjuk alatt vaksi szemükkel még nem fedezhették fel a külvilágot, emiatt félelmet sem éreztek, csak egyre fájóbb didergést. Teljesen tehetetlenek voltak, - ahogy a régi divatok "bólogatós" autós kutyáihoz hasonlóan - együtt mozogtak az úttal, az öt kis fejecske együtt remegett, rázkódott az autóval, a hepehupás földúton. Sírásukat elnyelte az utat kísérő oldalszél, hajszálnyi körmöcskékkel próbáltak kapaszkodni valami stabil valamibe, de az aprócska mancsok meg-megcsúsztak az átnedvesedett tégladarabkákon. Egymásba kapaszkodtak, egymás hegyén hátán próbáltak egyensúlyba maradni, nem elszakadni a másiktól. Mardosó éhségüket semmi nem csillapította, szomjúságukat senki nem hallotta már...
Az anyjuk egyre távolodott: emlékképként és fizikai valóságában is, hogy végül száz kilométernyi út megtétele után megérkezzenek a szeméttelepre, végleg elszakítva tőle.
Innentől kezdve a további sorsuk egy pillanaton múlott. Jobban mondva egy pillantáson, mert a szemét elszállítását végző egyik munkás észrevette a kupac tetejére nem való aprócska életeket. "Áááááljjj!" Kiáltotta el magát, mert a konténer tartalma a következő percben már ömlött volna az óriási szeméthegy oldalába, még élve maga alá temetve az átfagyott kicsiket, a bűzlő "síremlékük" alá.
Kemény, munkáskesztyűbe bújtatott férfikéz emelte le őket egymásután, olyan gyengédséggel, amilyen gyengédséggel "hegyeket" mozgatott meg. Nem szeméthegyeket, hanem valami "kézzel nem fogható" csodaszép mélységeket. Mert a Gondviselés most munkáskesztyűbe bújtatott megkérgesedett kéz formájában öltött testet, a legóvatosabb érintéssel. Hogy emberségével kárpótoljon az embertelenségért.
Kartondobozban érkeztek... Öt apróság átfagyva bukdácsolt, sírdogált az éhségtől a doboz mélyén, hogy az orvosi rendelőben, az infralámpa alatt, végre jóllakottan melegedhessenek.
Már a fertőtlenítő folyadékban áztak az aprócska etetőcumik, amikor Chloe kíváncsi buksija bekukkantott a sivalkodó dobozba. És akkor hihetetlen dolog történt: A törékeny kiskamasz, egymás után vette ki a parányi babákat a dobozból, egymás után vitte a szájában fekhelyére , körbeölelve őket teste melegével, hogy megnyugtassa, elringassa fogadott gyermekeit <3
Telnek a napok... Chloé és Ildi felváltva látják el az anyai teendőket. Minden túlélt napjuk boldogság, minden egyes óra esély, hogy erősebbek, hogy ellenállóbbak lehessenek. Kemény kereszttel indultak útnak. Olyan időszakban bújtak meg a szeméthalom között, amikor az anyjuk teje által biztosított védelem is megszűnt a számukra. De Chloe és Ildi ott vannak Mellettük. Chloe napi 24 órában óvja őket, Ildi pedig próbál mindent elkövetni, hogy az önként vállalt feladat közepette Chloe is mindent megkaphasson, ami az erejéhez szükséges. Álmatlan éjszakák követik most egymást. Titkos szövetségesként néznek össze akkor is, amikor a legtöbben pihennek, a legsötétebb napszakban: Ildi és Chloé, akik innentől folytatják azt a feladatot, amit a Gondviselés "egy munkáskesztyűbe bújtatott kézzel " átadott Nekik <3

Esztergomi Család

Fruzsi, Freddy, Frida

2017.02.02:  Jócsontok  :)
Mázsányi súly gördült le a szívünkről :) Fruzsi két életben maradt bébije megtanultak rosszalkodni :)Ilyen aprócska szobacirkálókat fénysebességgel közlekedni még úgysem láttatok :)
ÉS nőnek!  Néha már a szilárd ételből is legurul egy egy aprócska falat :)
Így tovább apróságok  !!!!!!!! Hamarosan nagyobb, emeletes lakosztályba költözhettek, mert ilyen volumenű energiákhoz kell a nagyobb lakás :D 

2017.01.10: Csak hogy ebben a fagyos időben is alkalmunk legyen egy kicsit megmelengetni a szívünket, ezzel a családi fotóval kedveskedünk Nektek.
Még tán egy hete sincs, hogy a hideg pincéből kimenekülhetett a kis család. Sőt bele gondolni sem akarunk, hogy ezekben a kemény mínuszokban mi lett volna a pár napos kicsikkel... De nem is kell ilyesmin agyalnunk, hisz szerencsére így történt, hogy melegben cseperedhetnek már és napról napra cicaformájúbbak :)
Igazi csendélet és napközbeni szunyókálás :) 

2016.01.03:  Tegnap megérkeztek :)

Az Újév első Pelyhes mentvényei, akik annyira pirinyók még, hogy a köldökcsonk is rajtuk van. A pincében, ahol megszülettek, a véres rongyok árulkodtak még arról, hogy a fagyos hidegben vajúdott a mama.
A riadt tekintetű anyuka az Esztergomi Fruzsina nevet kapta. Tán 2-3 éves ha lehet...
Tegnap atka ellen kapott kezelést és a féreghajtáson is átesett. Még nagyon félénk, de szelíd és jó , gondoskodó mamija a négy kicsinek. Erős hasmenése van, de szerencsére mára ez is enyhült. Éjjel mindent behabzsolt, így esélyt adott magának arra, hogy elegendő teje legyen és felnevelhesse az apróságokat.
A pirinykók közül kettő kicsikrapek , kettő pedig kicsi lány . Fruzsi mami ihletésére csupa F betűs neveket kaptak :) Freddy, Frici, Franciska és Frida:) Nőjetek apróságok! Erősödjetek! Már biztonságban vagytok! :)
Updite :) : Fruzsika már dorombol Ildinek <3

Lépcsőházi Ella

"Ott látom a bajuszodon" A szinte mindenki által ismert és kedvelt gyerekvers Ellácskára semmiképpen nem "mondókázható".Történt ugyanis, - amikor Lépcsőházy Ellácska már napok óta Pelyhes védencként " funkcionált"-, hogy hideg zuhanyként ért minket a megdöbbenés: ennek az apróságnak valaki levágta a bajszát! Így komolyan a tetőtől talpig átvizsgálásból ez valahogy kimaradt, mert annyira hihetetlen, hogy valaki ezzel szórakozzon.
Szabályos ollónyomokkal, semmit nem bízva a véletlenre próbálkoztak "esztétikai élményt " okozni a - későbbi kidobott- törpnek.
Mivel már javában benne vagyok a korban, így sok mindent láttam már, ( levágott bajuszos történet perpill most nem jut eszembe ) de töretlenül próbálom az emberiségbe vetett jóhiszeműségemet megőrizni. Így csak találgatok: feltételezem, hogy egy felnőtt ember - aki tudatában van, hogy a bajusz mennyire fontos érzékelő szerepet tölt be a macska életében- tudatosan nem tenne ilyen kegyetlenségre havazó dolgot ( mondjuk a lépcsőházba bedobást se lehetne más jelzővel illetni, de "naiv" vagyok ) így arra gondolok, hogy egy kisgyerek ( aki akár ajándékba kapta a nyivákoló cicagyereket) játszhatott vele fodrászosdit. Tény az, hogy Ellácskát később kidobták.
A fenti történet nyilván csak egy lehetséges verziója a többi elképesztő lehetőségnek. Egy tény: a Pelyhes Peti Alapítvány soha nem ad ajándéknak szánt élő játékszert se szülinapra, se karácsonyra. Mert a legtöbb ilyen történet egy lépcsőházban "ér véget" Néha végleg, néha csak átmeneti traumaként, de mindenképpen nyomot hagyva.

Bacsó Beácska

Hosszú - hosszú percekig csak a riadtságot érzékelte. Teljesen beborította a bénító érzés, amely minden addig érzett élményt elnyomott. Nem érezte az időjárást sem, nem hiányzott neki a mamija, semmi nem érdekelte, csak hogy valahogy a lidércnyomás megszűnhessen végre.
Már csak a reflexei éltették. Csak a reflexek mozdították az apró tappancsos lábakat, húzták hátra a piciny fülecskét, nyomták le a durva kavicsborítású betonra. Tülkölő dudaszó rettentette össze. Mellette elhúzott egy fekete gumiból készült óriás valami, a pihés szőrszálak végén szinte érezte a megfékezhetetlennek tűnő érintését. A halál leheletét, ahogy odaköszön, ahogy odasziszegi: "itt vagyok érted, eljöttem hozzád".
Előtte soha nem találkozott a halállal. Előtte -úgy emlékezett- hogy semmi érdekes nem történt vele, talán csak annyi, hogy érzékelte a bundácskája, hogy beköszöntött a hideg idő. De azt is a mami melege vette körül, így csak azokban a percekben kellett reszketve összebújnia a testvérkékkel, amikor anyu enni ment, vagy a szükségét végezte.
Teljes kétségbeeséssel botorkált, lavírozott az ijesztően brümmögő óriások között. Fék csikorgott, egy ajtó felpattant, egy kéz pedig felemelte. Dühödt kiabálást hallott, de a szavakat nem értette. Meleget érzett. És csendet...
Megmenekült. Valami ólom nehézségű súly távozott egyúttal, szakadt fel belőle.

Bacsó Beatrix talán nyolc hetes. Talán még annyi sincs. Egy embertársunk kitette egy forgalmas tatai főút szélére és Ő az autók közé keveredett. Beácskáról már lehet olyan képeket készíteni, amit "nem kell nyugalmat megzavaró tartalma miatt" bejelenteni ( feljelenteni) a facebook adminságának. De az, hogy ez a kép készülhetett és nem az a másik (az autók kerekei közt elkészült) csak egy hajszálon múlott.
Beácska ma már talán jobban hallaná az autók tülkölését is, így még jobban retteghetne. Mert a hétvégén ipari mennyiségű atkát távolított el az orvos a fülecskéiből. De végre megnyugodott, már nem kell lapulnia, már "ismét él" és a cicabölcsiben tanulgatja innentől a cicajátékokat <3

Bölcsis szekció

Zita, Zelmira, Ella, Sárika, Tetike

Bemutatkozunk! 
Így egyben még nem láthattátok a bölcsiseinket :) Sőt, a tablón vannak a napokban érkezettek is, akikről még nem adtunk hírt, de hamarosan pótoljuk!
Viszont most örömködjünk együtt! Tegnap minden kis böcsis megkapta a védőoltását, a tesztek is szerencsére mind sikerültek! :)
Általános jellemzők következnek:
- égetnivaló rosszaság
- farkas étvágy cicabőrbe bújtatva
- hízelkedés felsőfokon :D
És igen, ennek az égetnivaló rosszalkodásnak is külön örülünk, hisz a képek között megtaláljátok Zelmírát és Zitát is, akik a gyepmesteri telepről érkeztek még szeptember végén és sajnos három kis testvérüket elveszítették :( Ők is nagyon betegek voltak, de a Gondviselés úgy határozott, hogy Nekik még dolguk van közöttünk! <3
Tetilia is meggyógyult, bár érte is agyon izgultuk magunkat és már kifejezetten nagylányosan viselkedik, pedig még Ő is kicsi böcsis "kamasz", de a nagyobbacska aprócska kategória :) Ő a példaképe a minibbeknek, mert Ő a "nagy tita" , a maga 10 hetével :)
És akikről még nem szóltak a hírek: Somlói Sári és Lépcsőházy Ella, akik pár nappal ezelőtt kerülhettek Alapítványunkhoz. Nem, nem testvérkék, és a szomorú történetük is eltérő. Egy dolog a közös bennük, hogy innentől Ildi vigyázza minden aprócska léptüket, mely előbb utóbb egy szerető Gazdihoz vezeti majd Őket

Bobek és Katinka

A sors tette őket testvérekké <3 Két éppen csak elindult élet találkozása...
Bemutatjuk Nektek a bölcsis szakosztályunkat :)
Bobekról már két héttel ezelőtt hírt adtunk. Út szélére kitéve kezdte zsenge kiscica életét. Az azóta eltelt idő óta nagyon szépen összekapta magát a kis krapek :) Katinkát még nem ismerhetitek, pedig Ő is már több mint egy hete Alapítványunk védence. Egy elhagyatott hétvégi háznál sírt torka szakadtából segítségért. Jó névválasztás volt a Katinka név, mert nevéhez hűen hatalmas nagy harcos a kiscsaj <3 Legyengült állapotából hamar helyre rázódott, csodaszép adagokat eszik, két etetés közben meg Bobekkal kokettál, akit öccseként szeret <3
ui: megszokhattátok már, hogy nálunk nincs sima név, ha már név, akkor legyen vezetékkel együtt :DTehát Katinka tisztességes neve: Rövid Katinka! Kérjük szépen így szólítani :D 

Túró Rudolf és Égbőlpottyant Erna :) 

Rudolfot egy tatabányai állatorvosi rendelőben hagyták ott, három hónap körüli, egy igazi mókás felfedező kisfickó. Erna pedig Tatán a Kocsi úton sírt keservesen egy ereszcsatornában, kb. 8 hetes, nagyon igényli az ember közelségét. Mindkettő parazitamentes, első oltásukat megkapták. Érd. privát üzenetben vagy telefonon keresztül lehet: 06203394310

A budapesti leányvállalatunk mentettjei


Vasárnap délutánra egy csodás pillanat. Az odúban született négy pirinyó köszönik jól vannak és nagyon boldogok, hogy visszakaphatták a mamijukat :)
A mamacica nagyon fiatal és teljesen alultáplált, de első óráktól kezdve gyönyörűen eszik és oldódik fel a félelme. A babákat szeretettel gondozza és a kicsik még egy kiadós vacsora után is megvámolják egy kis szopizásra. A kép címe: "bizalom és szeretet" :) Mert most már a mamacicának is van ám pótmamija, akiben másfél nap elteltével már elkezdett bízni....

Egy újabb apróság

A Péchy skacok megkapták az esedékes harmadik féreghajtást, előtte nagyon büszkén feszítettek a hordozóban, élvezték a családi összetartást. A tablettát azért próbálták kiköpködni, de nem jött össze nekik. A másik szkipperben egy magányos kisfickó méltatlankodott és sírdogált, nevezetesen egy tatabányai orvosi rendelőben otthagyott soványka kisfiú, Túró Rudolf. Doktor bácsi őt is megnézte, féreghajtása és bolhairtása már tegnap megtörtént, hígabb székletére kapott probiotikumot a 4-5 hetes kis túlélő. Hazatérve betettem őt a Keszthelyi családhoz, ahol Tekla nagy szeretettel fogadta, úgyhogy most már neki is van szerető anyukája és kistesói. 

Péchy család 

2016.04.16.: Még nem gazdikeresők, hiszen még pirinyók, de addig is tájékoztatunk Benneteket, hogy mi történik velük. Március 26-án hozta világra babáit Péchy Vilma egy iskola udvarán, és április 6-án vettük pártfogásunkba a kis családot. Vilma nem túl szelíd, de nagyon szépen veszi az akadályokat, sokat eszik és nagyon gondos anyuka. Voltunk doktor bácsinál, mindenki megkapta a féreghajtást, bolhairtást, mindenki egészséges. Vilmát is kicseleztük, sehol nem szakadt meg a bőrünk folytonossága. Kaptak szép új takarót, most pirosban nyomjuk :)

Cserei Lilike

Legújabb védencünk, Cseri Lilike , még nagyon rossz bőrben van, de szerencsére a tesztje negatív, gyógykezelése folyamatban, reméljük hamarosan meggyógyul, és akkor indulhat a gazdikeresés. 04.05. : Lilike szépen javul, 40 dkg-t hízott egy hét alatt. Még immunerősítőt, köptetőt kap, a kedélye is jobb, egy hónap múlva kap még egy Advocatet, aztán hajrá szabónéni

 

Új védenceink, mamacica a kéthetes apróságaival, öt baba van. Köszönjük Sipos Zsuzsinak és Lovász Margitnak a befogást és házhoz szállítást