Ilyen volt - ilyen lett

🐾Ilyen volt - ilyen lett🐾

Ezen az oldalon bemutatjuk melyik cicánk mikor, hogyan került hozzánk, min ment keresztül és milyen szépség lett bele. Facebook oldalunkon mindenkiről található egy album, melyben minden információ megtalálható.      

Bottyán Guszti

2.020.08.31. Egy kb. 2 hónapos kifolyt szemű fekete kiscicát találtak. Épphogy 30 dkg volt. Másnap mindkét szeme eltávolításra került. Kétséges volt, hogy életben marad-e, de Ő élni akart.

Most már boldog gazdis cica. Nem lát, de teljes életet él.

Bodza Bendegúz ❤️

2017. május. 4 pár napos, csukott szemű cicát találtak egy bodzabokor aljában, mama nélkül. Ekkor került be Bendi 3 testvérkéjével együtt. Sajnos már csak Bendi él közülük. Küzdelmes első hónapok után Bendikéből egy szépséges, és nagyon kedves barna-cirmos bundás legényke lett. 2 éves volt, amikor egyszercsak 2019. májusában eljött érte egy saját, igazi Gazdi :)Most már több, mint 1 éve éli boldog gazdis cica életét :)

Udvardi Ferike ❤️

2018.10.19. Egy kiskandúr egyszer csak megjelent az udvarunkban. 4-5 hónap körüli, kedves kis cicus volt. Soványka és éhes volt a drága. Mivel ivaros volt, így másnap eljött velünk meglátogatni a doktor bácsit. Parazitamentesítést kapott, és gyorsan a golyóitól is megszabadult. Tesztje negatív lett . Nagyon kedves, szelíd, dorombolós cicus, megkapta oltásait, és hamar egy szerető gazdi is rátalált.
2019. január 9-én gazdihoz is költözött :)

Gál Magdika ❤️

2018.07.22. Éjjel kétségbeesett segítségkérést kaptunk, miszerint egy tatabányai lakótelepen etetett kis kóborkának lóg a hátulja. Sikerült is befogni, szerencsésen eljutott az orvoshoz. A cicának végbél előreesése volt, így rögtön meg is operálta a doktor úr, nehogy elhaljon a bélszakasz, és egyúttal ivartalanította is a kis hölgyet. Sajnos 2 nap múlva újra kellett műteni. Végül szépen meggyógyult, de nagyon félénk és kissé vad cicus Magdika.
Ő soha nem lesz szelíd ölbecica. De már nem szalad el, és nem támad. :) És szépséges ❤️
Szemmel láthatóan jól érzi magát a kis mikrokörnyezetében, a többieket szereti, étvágya jó, output is rendben, ami nála nagyon fontos.

Napsugár, aki ma már Bella ❤️

2018.június elején, az akkor 5-6 hetes csöppséget Agostyánban az égig érő dzsindzsában találták. Nagyon sírt, így lettek rá figyelmesek. Éhes volt, a bolhák, férgek hemzsegtek benne. Parazitamentestve lett, a doktor néni megvizsgálta, gyulladt szemét is kezeltük. Az első éjszaka kritikus volt, de 2 hónap alatt szépen rendbejött, csudaszép kislány lett belőle :)Természetesen közben teszt, oltások és az ivartalanítás is megtörtént.
2018 szeptemberében örökbe fogadták, azóta boldog gazdis cica: "Nagy lett ám a kis felügyelő.🥰🥰🥰Itt minden rendben, szerelem van."

Major Franciska, aki ma már Manka ❤️

2019.03.31. Major Franciska majdnem belehalt a vemhességbe. Az utolsó pillanatban érkezett a segítség számára. Egy halott kiscica lógott/jött ki belőle, ő teljesen leamortizálva, felélve a tartalékait várta megadóan a sorsát. Haldoklott. :(
Fél év körüli, tündéri, szelíd cica volt. Szerencsére túlélte, felépült, és egy évvel ezelőtt, 2019. június 28-án az álomgazdi is eljött érte :) Azóta mint Manka éli boldog gazdis életét :)

Chloé(2) ❤️

2020.02.03. Egy macskagyűjtögető, novemberben elhunyt idős nő hagyatéka volt ő is. Összesen 9 cica élt méltatlan körülmények között. Felhívták a figyelmem, hogy egy tavaly gazditól eltűnt védencünkre -Chloéra- hasonlító cica is van a lakásban. Sajnos nem Chloé volt :(, így Chloé2 lett a neve. De mára már csak Chloé :) Így került hozzánk. Fogköveit leszedettük, ivartalanítása megtörtént, oltásait megkapta.
Borzasztóan félt eleinte, ki tudja mit élhetett át eddigi életében :(
Hónapok teltek el, mára már nekem engedi a simit, dorombol is, de még mindig félénk. Ölbecica valószínűleg sohasem lesz belőle.
Viszont Valentinnel már barátságot kötött ❤️Pircsit is szereti, de Valentin a "námbörvan" :D

Valentin ❤️

2020. február 15. A szomódi kóborka egy csúnya szemsérülés miatt került hozzánk. Valentin lett a neve :) A sérülés olyan jellegű volt, hogy szemecskéjét ki kellett venni, egyidőben ivartalanítva is lett. Annyira szelíd, jámbor cica, hogy nem engedhettük vissza a sztyeppére, így nálunk maradt, és belépett a gazdikeresők táborába.
Áprilisban volt egy komoly epe, hasnyálmirigy problémája, nagyon izgultunk érte. De végül szépen meggyógyult :)

Harcos Henrik ❤️

2019.01.20. Henriknek a vérző lába miatt kértek segítséget, szerencsére egy vágott sebbel megúszta. Tatabányán, egy lakótelepen csövezett 2018. nyár eleje óta. Lábát doktor bácsi lefertőtlenítette, tesztje negatív lett és oltást is kapott. Akkor 2 év körüli volt, és egy nagyon kedves cicus.
Fél évvel később, 2019.07.06-án gazdihoz utazott, azóta éli a boldog gazdis cicák életét :)

Szőlőhegyi Zsófi ❤️

2017. december 29. Az akkor kb. 4 hónapos ikerpár, Zsóka és Zsófi a baji szőlőhegyen próbálták túlélni az év végi hideg napokat. Alapítványunkhoz kerülés után elkezdődött a PP protokoll szerinti folyamat: teszt, oltások, ivartalanítás.

Zsófika leukózis pozitív, de teljesen tünetmentes. Prémium tápot és immunerősítőt kap, étvágya kitűnő. Csillog a szőre, semmi jele a betegségének.
Egyedüli cicának, vagy másik pozitív cica mellé akár gazdis is lehetne.

Szerencsés Artúr ❤️

2019.01.06 Ekkor került be Artúr, ez a cuki, tömöttbundás kandúrka. Tatán a Bacsó Béla úton tengette életét, ahol etetője, Zoltán készített neki egy kis házikót, kapott ételt és simit. De sérült lába miatt segítségre volt szüksége, így először a rendelőbe, majd hozzánk került gyógyulni. Gyógyulás után nem engedtük őt vissza az utcára, ahol ezernyi veszély fenyegeti. Így gazdit kerestünk neki, és 2019. október elején el is utazott Hajdúszoboszlóra álomgazdijához, ahol láthatóan nagyon boldog 

Keszthelyi Enikő ❤️

2016. május: Ekkor került pár naposan Enikő a tesóival (Emme, Erik) együtt hozzánk. Tekla mami másnap került elő. Tekla nagyon kizsákmányolt állapotban volt, később sem tudta összeszedni magát, hónapok múltán, ivartalanításkor nem ébredt fel többé :'( Sajnos Erik sincs már közöttünk ( FIP 😥).
Ahogy cseperedtek a többiekkel kitűnt, hogy Eni nem a legvagányabb a bandából. Ő mindig hagyta, hogy rátermettebb tesói domináljanak a játékban. Teljesen jól elvolt, amikor egy egy szerencsésebb pillanatában egy szabadon maradt plüss egérrel csendben eljátszogathatott magányosan. Emme sokkal vagányabb lett :)
Enikő most már 4 éves, egy csodaszép, selymes cirmos hölgyike lett :) Félénksége megmaradt, ritkán mutatkozik a bandában, inkább magában elvan csöndesen, társait nagyon szereti. Így fotózni sem könnyű őt. De van egy kedvenc időtöltése, reggelente imádja a redőnyfelhúzás procedúráját. Akkor mindig ott sündörög és kéri a simit :)

Pusztai Pablo 😻😊❤️

Pontosan 3 éve, 2017.05.28. - Ez volt az a nap, amikor egy kutyával teli udvarba lökték be alig 5 hetesen, 4 testvérkéjével együtt, elszakítva őket a mamijuktól.
Felneveltük Őket és különleges egyéniségű cicák lettek. Imádják cicatársaikat, védik, óvják őket, szaladnak vigasztalni azt, aki rászorul.
Pusztai Pablo 3 éves lesz, oltott, ivartalanított, tesztelt, rendszeresen parazitamentesített kandúrka.
A Pusztai srácok mind végtelenül kedves teremtmények, cicatársaikkal nagyon jól kijönnek, mindenkit szeretnek, védenek. :)
Annyira szeretik egymást, és cicatársaikat, hogy egyedüli cicának nem valók.
Örökbe fogadni a Pusztai srácokat csak kettesével lehet, ők nem tudnának egyedül boldogan élni.

Óhegyi Józsika, Josi ❤️

Josi 2017. nyarán került hozzánk. Pár hetesen találtuk Budapesten, az Óhegyi úton. Hamar gazdisodott is, de pár hónap múlva visszakerült. Ez akkor megviselte, de most már beilleszkedett a falkába, és jól érzi magát a csapatban :) 

Egri Jancsika ❤️

Jancsikát 2012-ben, 1 évesen mentettük Egerből, ahol az utcán élt és ráuszították a sintért. Szerencsére sikerült megmenteni. Pollen allergiás cica, a hófehér bunda és kék szeme ellenére sem süket. Egy háklis középkorú úr, de imádjuk.
Nem gazdikereső, de a PP csapat tagja ♥️

Emme ❤️

Emme 2016-ban, és most 2020-ban 😻😊❤️

2016. május 11-én érkezett, harmadmagával, mert a a mamacica eltűnt. Másnapra előkerült a mamacica, (Tekla) megtörtént a családegyesítés, de sajnos Tekla annyira legyengült állapotban volt, hogy nem tudta összeszedni magát. Így két hónap múlva ivartalanítás után nem ébredt fel többé. Emme Enikő testvére, a harmadik tesó Erik, Fipben elhunyt a gazdijánál. Emme egy hihetetlenül okos és kedves cica, egyébként pedig egy ördögfattya, de egyszerűen nem lehet haragudni rá.

Óhegyi Józsika, Josi ❤️

Josi 2017. nyarán került hozzánk. Pár hetesen találtuk Budapesten, az Óhegyi úton. Hamar gazdisodott is, de pár hónap múlva visszakerült. Ez akkor megviselte, de most már beilleszkedett a falkába, és jól érzi magát a csapatban :)

Egri Jancsika ❤️

Jancsikát 2012-ben, 1 évesen mentettük Egerből, ahol az utcán élt és ráuszították a sintért. Szerencsére sikerült megmenteni. Pollen allergiás cica, a hófehér bunda és kék szeme ellenére sem süket. Egy háklis középkorú úr, de imádjuk.
Nem gazdikereső, de a PP csapat tagja ♥️

Szőlőhegyi Zsóka ❤️

2017. december 29. Az akkor kb. 4 hónapos ikerpár, Zsóka és Zsófi a baji szőlőhegyen próbálták túlélni az év végi hideg napokat. Alapítványunkhoz kerülés után elkezdődött a PP protokoll szerinti folyamat: teszt, oltások, ivartalanítás.
Nem egészen másfél év múlva Zsókáért eljött egy álomgazdi, 2019. április 6-a óta éli boldog gazdis életét 😊😻❤️
Testvére Zsófika leukózis pozitív, Ő a VIP lakosztályunk lakója.

Pataki Pötyi ❤️

2018. július 9. - ekkor találták meg a patakban a bezacskózott 5, alig 3 hetes apróságot. Sajnos a legkisebb baba, Csongorka nem élte túl a megpróbáltatásokat, pár hét múlva örökre elaludt :( Tavaly februárban pedig Pistike hagyott itt minket 😢😢
Pötyi gyönyörű kislánnyá cseperedett, és 2018. november 11-én gazdisodott 😻 Azóta éli a boldog gazdis cicák életét

Pataki Alinda ❤️

2018. július 9. - ekkor találták meg a patakban a bezacskózott 5, alig 3 hetes apróságot. Sajnos a legkisebb baba, Csongorka nem élte túl a megpróbáltatásokat, pár hét múlva örökre elaludt :( Tavaly februárban pedig Pistike hagyott itt minket 😢😢
Alinda gyönyörű kislánnyá cseperedett, és 2019. január elején gazdisodott 😻 Azóta éli a boldog gazdis cicák életét

Kocsi Valika ❤️

2016.04.29. Egy cicacsaládot, közvetlen a szülés után, bedobtak egy dobozban, egy kutyás udvarba...
Valika - mert Ő volt ez a mamacica - mind a négy babája meghalt, ő is nagyon beteg volt. Egyszer sikerült gazdisodnia, de ott olyan depressziós lett, hogy visszahoztuk. Ő már nem gazdikereső, mi vigyázunk rá élete végéig ❤️🙂

Orosz Györgyike ❤️

Györgyikét egy oroszlányi horgásztanyáról mentettünk pár hónaposan. Ennek 6,5 éve :)
Az alsó képen kicsi Györgyike kicsi Püpikével látható :)
Ő nem gazdikereső, de a csapat része :) Velünk marad örökre ♥️

Galla Miki ❤️

2019. március 2. Ekkor mutatkozott be Galla Miki, a balesetes cicus, törött arccsonttal, sérült szájjal. Sérüléséből szépen meggyógyult, pajkos kis fekete párduc lett :) 1 hónap múlva kerülhetett ki a ketrecből, és Mikike rájött, hogy az élet szép :)Nem kell félni semmitől. Sem a nagy berregő autóktól, sem a nagyobb kóbor állatoktól. Itt már csak a móka és játék van. Nevéhez híven időnként csinálja a kabarét =D Van akivel kergetőzhet (vagy inkább van kit kergetni =D), van ezernyi játék (úgy mint WC papír guriga =D), finom falatok.
Októberben begyulladt a bal szeme, aminek végül - 2,5 hónapos kezelés után - műtét lett a vége (el kellett távolítani a nem gyógyuló szemecskéjét).
Sok mindenen ment keresztül ez a gyönyörű kispárduc, de most már gyógyultan várja álomgazdiját.

Shell Mimi ❤️

Mimike kóbor cicus volt. 2018.05.15-én ivartalanítattuk. Akkor még minden rendben volt. 2018.05.26-án azonban egy csúnya tályogos sebbel kellett orvoshoz vinni. Nem engedhettük vissza a benzinkúthoz, ahol addig meghúzta magát, így nálunk maradt, és elindult a PP protokoll szerint a gazdakeresés útjára. Sebe szépen rendbejött, de gazdi még akadt Neki.
Szereti a "lakáscica" létet, szereti a meleget, a finom falatokat, a puha ágyat. Már csak egy saját, szupergazdi kell Neki! Ar utca megtanította neki, hogy csak az erősebb marad életben, így meglehetősen domináns cica. De egy simogatásért, emberi érintésért vad dorombolásba kezd. Igazi ölbecica:)

Szöszi ❤️

Szöszike 2016. november végén csípőtöréssel került Alapítványunk látókörébe. Hónapokig tartó ketrecnyugalom, és az ápolás meghozta az eredményt, így a kislány teljesen meggyógyult.
Szöszi egy nagyon félénk, 4 év körüli cicus, azonban cicatársait nagyon szereti. :)
Ritka pillanat, amikor ilyen klassz fotó (az alsó képen) készülhet róla, amikor nem bújkál valahol.

Bereczki Zoli ❤️

2019.02.15. Ekkor érkezett a segítségkérés, egy munkahelyen sántikált. Röntgen alapján elmozdult a csípője. Sebészi konzultáció szerint műtétet nem igényelt.Gyorsan megtörtént az ivartalanítás, kapott parazitamentesítést, oltást a PP protokoll szerint. 2 év körül volt akkor, és 5 kilós :)A törés meggyógyult, de sajnos egy ideg is megsérülhetett, ezért még mindig sántikál. De ez őt semmiben nem zavarja. Gyönyörű lett, szépséges vörös bundája még énekhangjánál is szebb :) 

Mindenki kedvenc Kálmánkája ❤️

2016. nyarán mentettük, akkor 2 év körülinek tippeltük. Hamar örökbe fogadták, de a másik cica rettegett tőle, így sajnos visszakerült hozzánk. Aztán megszökött, és két hónap múlva találtuk meg a kis kalandort.
Most már lassan 4 éve van itt, és elsőre nem is, de végül szépen beilleszkedett a csapatba. Egy imádnivaló, nagyon kedves kis úriember :)Annyira megérdemelne egy saját gazdit! Egyik szemére nem jól lát, de Őt ez semmiben nem akadályozza.

Bors Cecília ❤️

2018. november 11. Találtak egy lógó lábú cicust. Kb. 4 hónapos volt akkor. Könyökizületbe hatoló felkartörés volt a diagnózis. Bors Cecília nevet kapta. Műtét és 2 hónapnyi ketrecnyugalom után már nyoma sem volt a sérülésnek, és az átéltek ellenére egy kedves, dorombolós cicalányka lett :)
Lassan 2 éves lesz, és még mindig dorombolós, kedves, szeretnivaló cicuska, aki várja örökgazdiját.

Pötty & Pumba ❤️

2018.06.24. 2 csíkos bull, mama és kölyke, Tata Környe felöli határában, az út szélén bandukolva... Összeszedtük őket, a mami lógó-cicijű, agyon-elletett, a kölyök kan, még tűfogú. Mindketten barátságosak, kedvesek, szocializáltak voltak, ugráltak ki belőlük a bolhák.
Itt maradtak velünk. Természetesen chipesek, oltottak, ivartalanítottak. Imádjuk őket :)
Most már Pumba a magasabb, de Pötty is felszedett pár kilót :)
Imádnak napozni, egyik kedvenc csemegéjük az alma, és az uborka =D

Mirtill ❤️

2017. április. Egy szeméttelepen indult az élete négy testvérkéjével együtt. Csak a szerencsén és egy segítséget nyújtó kézen múlott, hogy nem a kukásautóban végezték... Sajnos már csak két testvér van közöttünk. Mirtike és Mózes.
Csodaszép úrihölgyé változott Mirti, aki most már 3 éves.
Nyugodt, kedves, hízelgős, domináns természetéből adódóan egyedüli cicának ajánljuk.

Naszályi Maya ❤️

2018.12.02. Tatán, a Naszályi úton találták az akkor 3 hónap körüli kislányt. Jobb első lába eltörött, tüsszögött.
Szépen meggyógyult, gyönyörű, most 1,5 év körüli, bájos cicus lett belőle.
Félénk, de ennivalóval hamar le lehet venni a lábáról :) Imádja a többieket, és olyan hangosan dorombol, hogy rezegnek az ablakok. Nagyon édes kiscica ❤️
Sajnos pár hónapja, örökbeadáskor az őslakos cica nem tolerálta Mayababát, így ő több napra beépült a konyhaszekrénybe, ott vacogott, így vissza kellett hoznunk. Ezért egyelőre nem gazdikereső. Gazdijelöltje virtuális gazdija lett.

Laky Rozi, alias Lófika ❤️

Rozi, egy tatai objektumból érkezett hozzánk anno 2014-ben, pici 5 hetes cicaként, hasmenéssel, atkás füllel, bolhásan, férgesen. Azután úgy gondolta, (meg persze mi is) hogy ő már nem megy innen sehova ❤ Mi csak Lófikának hívjuk, mert anno olyan picurka és eleven volt, hogy folyton kibújt a ketrec résein és KisLóf@sznak neveztük el, ennek a rövidítése a Lófika =D
Most már 6 éves, és gyönyörű :) Hozzám végtelenül ragaszkodik, a többiek valamiért nem szeretik :/

Mocsai Nusika ❤️

2018.03.31, Húsvét. Egy vízzel teli árokból szedték ki 2 éve Nusikát, akit gerincen lőttek... A golyót akkor kioperálták, de a két hátsó lába lebénult. Oltás, ivartalanítás a PP protokoll szerint 2 hónapon belül megtörtént. Mindennapos ápolás, fürdés, infralámpás masszírozás, naponta kétszeri pelenka csere alatta, amiért mindig nagyon hálás.
Hátsó lábait azóta sem tudja használni, egy szép nagy ketrec a lakosztálya a VIP részlegen.
Pocakját nagyon szereti, de mivel a gerincének nem tesz jót ha túl nagy súlyt kell tartania, így fogyókúrás tápot kap szigorúan kontrollált adagban. Hálás kis lény, szereti a furminátorozást, örül, amikor tiszta törölköző kerül alá. Gondolkodunk kerekes kocsin neki, csak annyira stresszel mindenen, hogy tartunk tőle, hogy megint előjön az idiopátiás hólyaggyulladása.
Csak virtuális gazdikereső.

Komáromi Lilike ❤️

2018. június 16. Az akkor 4 hetes Lilikét Komáromban az utcán találták.
Már boldog gazdis cica Lilike, és a legkisebb gazdiját is örömmel fogadta 

Péchy Lacika ❤️

Lacika 2016. márciusában egy iskola udvarán született. Pár naposan került hozzánk testvéreivel -Léna, Lona, Lina, Lalika -, és mamájukkal Vilmával.
Lacika is boldog gazdis cica, aki zuglói lakos lett még 2016-ban

Péchy Lalika, aki ma már Fornetti ❤️

Lali 2016. márciusában egy iskola udvarán született. Pár naposan került hozzánk testvéreivel -Léna, Lona, Lina, Lacika -, és mamájukkal Vilmával.
Lalika elsőként gazdisodott a tesók közül, és Fornettiként meg sem állt Ausztriáig :)

Péchy Lina ❤️

Lina 2016. márciusában egy iskola udvarán született. Pár naposan került hozzánk testvéreivel -Léna, Lona, Lacika, Lalika -, és mamájukkal Vilmával.
Lina is boldog gazdis cica :) Még 2016-ban gazdisodott, tóparti hölgyike lett :)

Péchy Lona ❤️

2016. márciusában egy iskola udvarán született. Pár naposan került hozzánk testvéreivel, és mamájukkal Vilmával. A többi tesó már gazdis, már csak Lona várja az igazit.
Lonci már 4 éves kisleány. Nyugodt, embercentrikus szépség, órákig eldorombol az ember ölében.
Egyedüli cicának mehet, kisgyermek mellé nem ajánljuk (tapasztalat alapján, féltékeny rájuk)
Kizárólag benti tartással, szerződéssel, házhoz szállítással, nyomon-követéssel fogadható örökbe.

Péchy Léna ❤️

Imádott Lénánk már igazi Salzburgi hercegnő :)
2016. márciusában egy iskola udvarán született. Pár naposan került hozzánk testvéreivel, és mamájukkal Vilmával.
2017. május végén gazdisodott, és költözött ki Ausztriába álomgazdijához :)

Motoros Tetília ❤️

Tetike 2016 nyarán érkezett egyenesen Budapestről, egy autó motorterében. Bolhás, tetves, férges és nagyon beteg volt, csak a virslit ette meg... De szerencsére meggyógyult :)
Egy imádnivaló, fényesszőrű hízelgőgép lett. 😊
Egy hibája van: minden kinyíló ajtón tankként megállíthatatlanul megy ki és be. Így nem mertük megkockáztatni az örökbeadást, itt maradt nálunk 😏

Lépcsőházi Ella, alias Bajussza ❤️

2016. október. Az akkor alig 5 hetes Ellácska egy lépcsőház előtt húzta meg magát. Ott bújkált levágott bajusszal. Ötféle parazita szívta a vérét, kis híján meghalt. De túlélte, viszont kissé szellemi fogyatékos lett. Artikulátlan hangon és folyamatosan nyávog, csak kézben hallgat el. Mindig reklamál, ha elmegyünk itthonról és mindig hosszasan elmeséli, mi történt a távollétünkben. Mi a rajongásig imádjuk, így itt marad nálunk örökre ♥️☺️

Döncike ❤️

2016.06.04. Tatabánya. Döncike pár órásan az út közepén. Még rajta volt a köldökcsonk....Cumival neveltem fel, voltak nehéz pillanatok is, de végül sikerült belőle ilyen gyönyörű gyémántbundás igazi cicust faragni.
Hamarosan negyedik szülinapja következik :)
Nem gazdikereső, örökre velünk marad. De Ő is cicacsapat tagja, velük rosszalkodik egész nap :)

Izzyke ❤️

2019.09.05. Izzy ezen a napon, alig 3 hónaposan került hozzánk, csont és bőr volt szegényke, soványka testét ezernyi parazita kínozta :(
Élete első pár hónapjának nélkülözése - az éhezés, a paraziták - nem maradt következmények nélkül. Végbele, vastagbele kitágult, rengeteg besült széklet volt benne. Altatásban több alkalommal ki kellett nyomni belőle a bélsarat, gyógyszerek, beöntés, hashajtó, útifűmaghéj, gyógytáp nagyon-nagyon sokáig.
De végül gyönyörű selyembundás királykisasszony lett belőle, már csak RC gastrointestinal gyógytápot kap és sok szaftosat kell ennie, így akár saját gazdinál is királykisasszonykodhatna :)

Friss: 2020.05.11-én gazdihoz utazott :)

Erdős Imike ❤️

2019.08.14. ekkor kb. 6 hetes volt, és éhesen, hasmenéssel, hályogos szemmel bandukolt az agostyáni erdőben. Szerencséje volt, mert megtalálták, ekkor került hozzánk.
Először Erdész Ilkának kereszteltük, de hamarosan kiderült, hogy bizony fiúcskával van dolgunk :)Ekkor jött egy újabb keresztelő, így lett Erdős Imike, a Papa kedvence 😻
Szemén a hályog kezelés ellenére megmaradt, sajnos úgy tűnik ez egy kezeletlen macskanátha következménye. Lát vele, de homályosan. Persze őt ez semmiben nem zavarja.
Most már 10 hónapos nagyfiú, aki ivartalanítva, tesztelve, oltva keresi álomgazdiját. Örökmozgó, játékos, kedves kisfickó :)

Dunai Gábor alias Főnök Úr alias Püpi 

2013. november. Ekkor mentettük Dunakesziről, talán 2 hónapos lehetett. Eredetileg csak fuvaroztuk az ideiglenes befogadóhoz, de teljesen beleszerettem :) (Akkor még megtehettem :D ) Fekete álarcos, fehér mellényes és zoknis és nagyon okos. Már akkor is - és most is - egy hízelgős cukiság 😻
Nem gazdikereső, de a PP csapat tagja, a főnök úr.

Szalmás Piroska ❤️

2019.12.08: A kicsi lány alig két hónapos volt akkor, és 800 gramm. A füle nagyon atkás, gyulladt volt, biztos nagyon fájhatott neki. Pattogtak ki belőle a bolhák. Macskanáthás volt, az utolsó pillanatban lett elcsípve ahhoz, hogy túlélje.
6 hónapos Pircsike, meggyógyult, és cuki kicsi lányka már :)
Ma Ő lesz a nap hőse, eljött az idő, hogy megtörténjen az ivartalanítása. Én már idegállapotba vagyok....Csak azért vártunk ilyen sokáig, mert Ő olyan picike :) De valószínűleg ilyen aprótalpú marad, pedig egy igazi kis bélbulldózer :) <3

Lucika ❤️

2018.04.14. este: Komáromban egy padláson találták egyedüli élőként a halott mamacica és szintén halott kistestvérei társaságában :(Szemei épp kinyíltak, 10 napos lehetett, orra víztiszta váladéktól csillogott, köhögött, gennyes volt a köldökcsonkja. Kérdéses volt, hogy egyáltalán életben marad-e, de nagy küzdő a kisasszony 😊♥️ Keresztségben a Komáromi Luca nevet kapta.😊👌
Szépen meggyógyult, mára egy 2 éves gyönyörűséges kisasszony lett :)
Luca ivartalanított, tesztelt, kétszer oltott, rendszeresen parazitamentesített cicalány, aki egy biztonságos otthont, szerető gazdit keres magának. Olyan gazdit keres, aki szívesen elnézi naphosszat, ahogy önfeledten eljátszik a csörgőlabdájával, játékegerével.

GazdisHörbi ❤️

2017 októberben került hozzánk. Moribund, halálközeli állapotban találták, talán egy autó ütötte el. Rengeteg küzdelem árán végül megúszta egy diétával kezelhető veseelégtelenséggel és szerencsére amint meggyógyult, álomgazdisodott is😊♥️

Kossuth Zsuzsika ❤️

2018. június. Ekkor került gondozásunkba Zsuzsika súlyos macskanáthával. Sokáig kérdéses volt, hogy a szemeit meg lehet-e egyáltalán menteni, de hála a kitartó és elkötelezett Márkus doktornak és Pötty kutya savójának, szépen helyrejött a kisasszony. Egy igazi dorombolós tépőzár, aki mellékállásban pöttyöshasú alvóbajnok is.
Pöttyös hasa megmaradt, de szerencsére szeme szépen meggyógyult.
Hamarosan 2 éves lesz a kisasszony. Végtelenül kedves, hízelgős, dorombolós, ölbenalvós lányka :)

Vértesi Domonkos, Domi ❤️

Domi valamikor 2019. augusztus közepén születhetett. Szeptember végén került hozzánk éhesen, koszosan, törött farkincával. Ekkor kb 6 hetes volt.
Pajkos, játékos, kedves és dorombolós szépség lett belőle.
Domi már 8 hónapos, ivartalanul, oltva, tesztelve, parazitamentesen várja örökgazdiját.

Újhegyi Danika ❤️

2019.04.29. Tata Újhegy. Gondosan bezacskózva 3 kihűlt baba a kukában. Köldökzsinór még rajtuk, előző nap születhettek. Egyik baba haldoklott, őt el kellett engedni, De a két tesó gyönyörű fiúcskává cseperedett.
Danika egy hízelgő dorombológép, nagyon játékos, egy szemvillanás alatt kilopja a kezedből, ami benne van =D Egy porcicával órákig képes játszani, imádnivaló kis rosszcsont! :) <3

Újhegyi Fülöp ❤️

2019.04.29. Tata Újhegy. Gondosan bezacskózva 3 kihűlt baba a kukában. Köldökzsinór még rajtuk, előző nap születhettek. Egyik baba haldoklott, őt el kellett engedni, De a két tesó gyönyörű fiúcskává cseperedett.
Fülöp 1 éves szépséges vörös-fehér bundával dicsekedhet.
Végtelenül kedves, hízelgős, cuki kiskandúr. Még játékos kamasz, de már nem a tegyünk mindent tönkre ovis baba :)
Szerencsés lesz, aki örökbe fogadhatja :)
Danikát, a testvérét nagyon szereti, akár együtt is - de külön-külön is - költözhetnének saját gazdihoz. 

Börönd Ödön, alias Bördi ❤️

2019.08.24. Bördi akkor pár napos volt, és éppen csak 10 dekás. Csukott szemmel az út szélén sírdogált egyedül, segítségre várva. Cumival neveltük fel, egy igazi ördögfióka lett 😻
Most 8 hónapos és 4200 gramm 😺És 2,5 hónapja gazdis! ❤️

Golyóbébi ❤️

2018.01.04. Akkor került hozzánk Golyó 6 hónaposan, koszosan, atkásan, szilánkosra tört combcsonttal, elmozdult csípővel. Műtét után szépen meggyógyult, és egy tündéri imádnivaló és óriási szeretetet adó gyönyörűség lett :)
2019.10.30. Golyó gazdisodott ❤️

Vikike a csodacica ❤️😻😊

A két kép között 2,5 hónap telt el. Január 24-én találták lenyúzott, elhalt bőrrel. Soha nem fogjuk megtudni mi történt, de nem is az a fontos. A fontos, hogy meggyógyult! Vikike hihetetlen élni és gyógyulni akarása volt a fő erő, mi és az Őt kezelő orvosok már csak rásegítettünk erre :)
1 hete gazdihoz utazott, ahol már csak a labdák kergetése a fő feladata (természetesen éjszaka) =D

Esztergomi Freddy ❤️

2017-es év újévi mentvényei voltak Ők, Fruzsina és pár napos babái, akiket egy fagyos, sötét pincében találtak. Fruzsina már boldog gazdis cica, a babák közül sajnos már csak Freddy él 😥
Freddynek van egy autoimmun betegsége, ami időnként fellobban, de szteroiddal szépen helyrejön.
Ő egy igazi huncut, vagány kisfickó :)
3 éves, oltott, ivartalanított, tesztelt, parazitamentesített gyönyörűség, aki kizárólag benti tartással, biztonságos otthonba költözne szerződéssel, házhozszállítással, nyomonkövetéssel.

Pusztai Pedro 😻😊❤️

2017.05.28. - Ez volt az a nap, amikor egy kutyával teli udvarba lökték be alig 5 hetesen, 4 testvérkéjével együtt, elszakítva őket a mamijuktól.
Felneveltük Őket és különleges egyéniségű cicák lettek. Imádják cicatársaikat, védik, óvják őket, szaladnak vígasztalni azt, aki rászorul.
Pusztai Pedro hamarosan 3 éves lesz, oltott, ivartalanított, tesztelt, rendszeresen parazitamentesített kandúrka.
A Pusztai srácok mind végtelenül kedves teremtmények, cicatársaikkal nagyon jól kijönnek, mindenkit szeretnek, védenek. :)

Pusztai Palkó 😻😊❤️

A Pusztai srácok fekete-fehér képviselője :)
2017.05.28. - Ez volt az a nap, amikor egy kutyával teli udvarba lökték be alig 5 hetesen, 4 testvérkéjével együtt, elszakítva őket a mamijuktól. Sajnos imádott Petyánkat tavaly februárban elvesztettük 😢
Felneveltük Őket és különleges egyéniségű cicák lettek. Imádják cicatársaikat, védik, óvják őket, szaladnak vígasztalni azt, aki rászorul.
Palkó 3 év körüli, oltott, ivartalanított, tesztelt, parazitamentesített cicus.

Pusztai Pável 😻😊

2017.05.28. - Ez volt az a nap, amikor egy kutyával teli udvarba lökték be alig 5 hetesen, 4 testvérkéjével együtt, elszakítva őket a mamijuktól. Sajnos Petyát tavaly februárban elvesztettük 😢
Felneveltük Őket és különleges egyéniségű cicák lettek. Imádják cicatársaikat, védik, óvják őket, szaladnak vígasztalni azt, aki rászorul.
Pável már kiskori képén is szívdöglesztő pasi volt 😊
Hamarosan 3 éves, oltott, ivartalanított, tesztelt, rendszeresen parazitamentesített kandúrka.
Rendkívül kedves, hízelgős, dorombolós, cicus, aki nagyon jól kijön cicatársaival is.

Pataki Attila

Atika, aki pár dekás csöppségből egy 10 kilós nagy mackó lett 😻😊🥰
2018. július 9. - ekkor találták meg a patakban a bezacskózott 5, alig 3 hetes apróságot. Sajnos a legkisebb baba, Csongorka nem élte túl a megpróbáltatásokat, pár hét múlva örökre elaludt :( Tavaly februárban pedig Pistike hagyott itt minket 😢😢
A két kislány, Alinda és Pötyi már boldog gazdis cicák :)
Így már csak Atika a legnagyobb tesó van velünk.
Atika egy imádnivaló, szelíd, dögönyözhető óriásbébi 😊

Liu baba - Annabell kislánya

Pünkösdi Liu pár naposan került hozzánk mamájával Annabellele. Sokat aggódtunk érte, a hátsó lábait sokáig terpeszben tartotta, nem tudott menni, utána pedig nem akart átállni a szilárd táplálékra, pedig Annabell már nem akarta szoptatni...de minden megoldódott és már ilyen szépséges kishölgy lett :)
Nem egy tipikus ölbecica, de egy kedves, "bociszínű" 10 hónapos szépség 🙂

Pünkösdi Annebell

2019. június 8-án (Pünkösdkor) érkezett hozzánk egy szem pici babájával. Még ő is gyerek volt, csontsovány, talán 7-8 hónapos.
Az már akkor is látszott, hogy gyönyörűszép cicus, különleges bundában. A fehér és az ezüstcirmos mellett halvány barackszínű selymes foltocskák is vannak a bundájában. A képek nem adják vissza rendkívüli szépségét.
Azóta szépen kikerekedett :) Cicákat, embereket szereti, nagyon játékos, sajnos elég durván játszik, szinte még mindig gyerek... imád Daniékkal birkózni, egy igazi főnyeremény lányka :)

Édes Nina ❤️


A két kép között 2,5 év telt el. Innen indultunk Ninával, aki 1,5 éve már boldog gazdis cica :)
Édes Annácskának, Nina testvérének sajnos nem sikerült túlélnie :(